ДМИТРИЈ МЕДВЕДЕВ ЗА НОВОСТИ: Русија не мења став о Косову, опасна идеја о Великој Албанији

Б. Влаховић

18. 10. 2019. у 19:28

ДМИТРИЈ МЕДВЕДЕВ ЗА НОВОСТИ: Русија не мења став о Косову, опасна идеја о Великој Албанији

Дмитриј Медведев и дописник "Новости" Бранко Влаховић Фото Влада РФ

Руски премијер, уочи сутрашње званичне посете Србији, где стиже на обележавање заједничког јубилеја - 75-годишњице ослобођења Београда, за "Новости" је говорио о решењу за КиМ, плановима НАТО и Вашингтона на Балкану, ревизији историје ...
У ВИШЕ наврата смо на свим теренима, на свим нивоима, говорили о томе да се држимо ранијег става. Полазимо од неопходности поштовања суверенитета и територијалног интегритета Србије. Полазимо од тога да током разматрања и решавања свих питања као основу треба узимати управо међународно право, не једностране акте. То је, пре свега, резолуција Савета безбедности УН 1244.

Ово, у ексклузивном интервјуу за "Новости", поручује премијер Руске Федерације Дмитриј Медведев, коментаришући вишегодишњу подршку званичне Москве Србији у њеној жељи да очува Косово и Метохију у свом саставу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Медведев поново у Београду?

Упитан да ли то што су многе западне земље, игноришући међународно право признале сецесију КиМ, може да се заврши стварањем "велике Албаније, Медведев је одговорио:

- Све идеје различитих нових уједињења, држава и тако даље веома су опасне. Пошто на крају провоцирају најагресивније кругове, који су у највећој мери националистички опредељени, да постижу своје циљеве помоћу насиља и оружја, којег је, све у свему, још довољно. Сматрам да су то врло опасне изјаве.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Медведев и на Калемегдану, планирано обраћање у парламенту

Руски премијер, уочи сутрашње званичне посете Србији, где стиже на обележавање заједничког јубилеја - 75-годишњице ослобођења Београда, за "Новости" је говорио и о све гласнијим покушајима ревизије историје, притисцима Приштине и међународне заједнице, односима Русије и Србије, позицији Републике Српске, ширењу НАТО, улагањима у нашу земљу...


Комплетан интервју читајте у штампаном издању "Новости" за 19. октобар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације