БЕОГРАД - Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је прича о затрованим ковертама једна у низу "класичних лажи" Приштине, док је, како је навео, истина само једна - албанска застава коју у свом кабинету држи Аљбин Курти.


На питање да је у случају наводно затрованих коверти изостала реакција међународне заједнице, Дачић је рекао да "врана врани очи не вади" и подсетио на још неке лажи Приштине, попут оне да су 1999. говорили да је Србија заточила 100.000 људи на стадиону у Приштини и ухапсила албанску децу како би им узела крв и дала нашим војницима и полицајцима.


"Милион лажи, цела та творевина је заснована на лажи, а истина је само једна, она стоји иза Куртија, а то је албанска застава. То је великоалбанска политика", рекао је Дачић за ТВ Прва, поводом фотографије на којој су британски амбасадор Николас Абот и Аљбин курти, у просторијама Самоопредељења, а иза њих застава Албаније.


Дачић је рекао да је седети испред албанске заставе, заједно са Куртијем, који претендује да буде косовски премијер, "класичан акт подржавања Велике Албаније".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ
: Дачић: Именовање Палмера - жеља САД да брже реше Косово"Размишљам следећи пут кад дође амбасадор Велике Британије да ставимо заставу Републике Српске", рекао је Дачић.


Дачић је рекао да је за њега значајније то што амерички амбасадор није желео да се фотографише испред заставе Албаније у кабинету Куртија.


"То је много значајније него ови што су сели. Ово што су сели нису у току шта се дешава у свету. Они благонаклоно гледају на све што уради Приштина. Нема проблема, Србија је довољно јака да се одупре свему", поручио је Дачић.