КОМЕНТАР: Алергија

Вук Мијатовић

18. 10. 2019. у 12:28

КОМЕНТАР: Алергија
Холивудска мода снимања римејкова стигла је и у Приштину у виду афере "отровне коверте"

ХОЛИВУДСКА мода снимања римејкова стигла је и у Приштину у виду афере "отровне коверте", изведене по угледу на сличне скандале у јужној покрајини с краја осамдесетих година прошлог века. Редитељ приче о отрову на националној бази имао је овог пута, изгледа, намеру да, у немогућности да гласове из централне Србије избрише, покуша да их стави на чекање. У неодређеном трајању. И прича ће му, како ствари стоје - проћи.

Европска унија још једном жмури на "финту" Приштине чији резултат би могло да буде ускраћивање права гласа Србима са Косова и Метохије, којима је већ ускраћено право да се врате својим домовима.

Прочитајте још - НОВИ СКАНДАЛ У РЕЖИЈИ ПРИШТИНЕ: Измислили отров, Српској листи краду гласове

У односу према преосталим Србима на КиМ, као и према онима који су у страху за сопствену егзистенцију напустили покрајину, Приштина наставља да се поиграва и сопственим законима и међународним правом и елементарном логиком. Аљбин Курти, који се већ уживео у улогу премијера, без задршке говори о томе да је Заједница српских општина "мртво слово на папиру" и да ће сам бирати које ће Србе узети за министре, без обзира на гласове њихових сународника. Инспирисан, ваљда, сличним маневром помоћу којег су Бошњаци у Босни и Херцеговини изабрали Жељка Комшића за представника хрватске националне заједнице, а против воље оних које би он требало да представља.

Поигравање правом на глас постаје тако манир и средство у рукама власти, а да ли ће из Европе и такозване међународне заједнице стићи осуда, зависи само од тога да ли је манипулација у њиховом интересу или не.

Принципи и људска права падају у запећак, а онда више ништа није немогуће нити нелогично. Па ни то да чланови ЦИК развију алергију на српске гласове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације