Стефановић: Сачуван углед Интерпола

Танјуг

17. 10. 2019. у 11:30

Стефановић: Сачуван углед Интерпола

Фото: Танјуг

Министар Небојша Стефановић разговарао је у Чилеу, где је у току 88. Генерална скупштина Интерпола, са шефовима делегација Шпаније и Молдавије

САНТЈАГО - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је у Чилеу, где је у току 88. Генерална скупштина Интерпола, са шефовима делегација Шпаније и Молдавије и том приликом истакао да је победом Србије и међународног права сачуван углед те организације.


Стефановић је са шефом шпанске делегације Карлосом Васкезом Аром и молдавске Еугенијем Петреским разговарао о повлачењу апликације такозваног Косова за пријем у Интерпол, нагласивши да је овом победом Србије и међународног права сачуван углед најстарије полицијске организације, саопштио је МУП.


Стефановић је, такође, захвалио Шпанији и Молдавији на принципијелној подршци нашој земљи поводом захтева такозваног Косова за пријем у Интерпол и изразио задовољство што ће обе државе наставити блиску сарадњу са Србијом поводом овог питања.


Стефановић и Ара су разговарали и о наставку сарадње српске и шпанске полиције у борби против нарко-трафикинга која је, како су се сагласили, и до сада имала конкретне резултате у виду заплена великих количина кокаина. Ара је изразио задовољство постојећом сарадњом полиција и похвалио рад српских колега у борби против организованог криминала.


Тема састанка Стефановића и Петреског било је јачање сарадње у области унутрашњих послова у циљу подизања капацитета полиција две земље.


Стефановић се на маргинама Генералне скупштине Интерпола у Чилеу састао и са представницима полиција Словеније, Филипина и Монака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације