Изложба слика академске сликарке Сузане Стојадиновић, која је у среду увече требало да буде отворена у галерији Факултета уметности у Северној Митровици отказана је, јер овој уметници на прелазу Јариње није дозвољено да унесе слике на Косово.

Стојадиновићева је у изјави за Косово Онлајн рекла да је запрепашћена са оним што је доживела на прелазу Јариње.

Службеник на прелазу ми је рекао да покупим своје ствари и изађем из аутобуса, да моји радови не могу да пређу границу јер им није достављено званично обавештење од њихове владе и да не могу да ме пусте", рекла је Стојадиновићева.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: На прелазу Јариње и Горан Ракић: Угостићу играче Црвене звезде ако дођу у Косовску Митровицу


Фото: Фејсбук


Она је додала да поред српског има и мексичко држављанство, али како Мексико није признало Косово, то јој није било од помоћи.


Информацију о отказивању за вечерас најављене изложбе слика на свом фејсбук профилу је потврдио и Факултет уметности Приштинског универзитета.Фото: Фејсбук

ЂУРИЋ: ФАШИСТИЧКО ЛУДИЛО ПРИШТИНЕ


Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић позвао је вечерас културну јавност Србије и Европе да дигне свој глас поводом вести да на Јарињу академској сликарки Сузани Стојадиновић није дозвољено да унесе своје слике на Косово.


"Ово је фашистичко лудило Приштине. Позивам културну јавност Србије и Европе да дигне свој глас", рекао је Ђурић за Косово Онлајн.


Изложба слика академске сликарке Сузане Стојадиновић, која је вечерас требало да буде отворена у галерији Факултета уметности у Северној Митровици отказана је, јер овој уметници на прелазу Јариње није дозвољено да унесе слике на Косово.