Бруталност јутрошње акције специјалних јединица косовске полиције, који су десетак минута пре 6 сати упали у зграду у Улици Лоле Рибара у центру Северне Митровице у којој са породицом живи шеф Оперативе КПС за север Косова Жељко Бојић, осетиле су и његове комшије.


О бахатости специјалаца косовске полиције говоре и у потпуности уништена улазна врата стана у којем живе Бојићи, на којима су још видљиви и трагови чизама.


Полицајци су, без икаквог упозорења, развалили и метална улазна врата породице Станковић.  Они су наоружани упали у њихову спаваћу собу, где је осим брачног пара Станковић био и њихов малолетни син, објавио је портал Косово онлајн.


Према речима Бојане Станковић, специјалци РОСУ су око 6 сати упали у стан и најпре питали да ли су они Станковићи, а одмах затим и њеног супруга Мирка извели из собе. Она је, каже, остала сама у соби са дететом, а на вратима је стајао један од полицајаца.


"Извели су супруга и питали где живи комшија којег су тражили и отишли су спрат изнад. Ја сам изашла у пиџами, тресла сам се и плакала. Загрлила сам супруга, јер сам помислила да нешто није у реду са њим. Полицајци су се опет вратили код нас, а ја сам их упитала: ''Шта хоћете опет?''. Тада је један од њих почео да виче и говорио је: ''Па где живи, реци где живи!''. На то сам им одговорила: ''Горе негде'', јер стварно не знам где човек тачно живи", рекла је за Косово онлајн Бојана Станковић.


Она је навела да је у њихов стан упало десетак наоружаних и маскираних полицајаца за које верује да су Албанци.


"Били су маскирани, имали су шлемове на глави, маске и оружје. Мислим да их је било десетак. Овај који је остао мене да чува је био без маске", каже Бојана и додаје да се уплашила да јој нису одвели дете, јер у мраку и паници није могла да га пронађе:


"Уплашила сам се за своје дете и панично питала где ми је син, а он је лампом уперио у кревет и рекао да је ту и да будем тиха. Питао ме је да ли имамо још деце, а ја сам одговорила да имам само једног сина".


Због претрпљеног стреса, како је рекла, Бојана је затражила медицинску помоћ и добила је одређену терапију. Она се пита - ко ће им надокнадити штету насталу због обијања улазних врата, која више не могу да се затворе.ПРОЧИТАЈТЕ И: NOVI UPAD ROSU: Više od 100 specijalaca sa 25 džipova na severu Kosova; Uhapšen srpski policajac, traga se za šefom KPS-a kome su priveli sina (VIDEO)


Улазна врата од стана породице Бојић/ Фото: И.Радуловић


ПРОЧИТАЈТЕ И: PROBUDILI SU ME POVICI "OTVARAJ VRATA": Svedočenje o upadu ROSU u zgradu na severu KiM (VIDEO)