Честитка Стефановићу: Последице уласка такозваног Косова у Интерпол биле би несагледиве

Новости онлине

15. 10. 2019. у 18:20

Честитка Стефановићу: Последице уласка такозваног Косова у Интерпол биле би несагледиве

Фото: ЕПА илустрација

Тиме би на најгрубљи могући начин било прекршено међународно право, Резолуција 1244 Савета безбедности УН, али и правила Интерпола
Струковно удружење полиције „Др Рудолф Арчибалд Рајс“ честита министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу и српској делегацији на спречавању такозваног Косова да постане део Интерпола. 

Ова дипломатска победа још више добија на значају имајући у виду каквим је нападима и лажима министар Стефановић био изложен претходних дана у циљу ослабљивања позиција Републике Србије. Упркос кампањи коју су водили и Албанци са Косова, али и представници дела српске опозиције, наша делегација предвођена министром Стефановић је извојевала велику победу у Чилеу, наводи се у саопштењу. 


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - КАКО СЕ ВОДИЛА ЖЕСТОКА ДИПЛОМАТСКА БИТКА У ИЗВРШНОМ КОМИТЕТУ ИНТЕРПОЛА: Уз нас Русија, Бразил, Аргентина и Ангола

Како се додаје, веома је битно да се схвати суштина и значај ове дипломатске
победе, јер би последице уласка такозваног Косова у Интерпол биле несагледиве. Тиме би на најгрубљи могући начин било прекршено међународно право, Резолуција 1244 Савета безбедности УН, али и правила Интерпола. Захваљујући залагању српске делегације спречена је политизација Интерпола и сачувана је полицијска професија.

Треба свима да буде јасно да такозвано Косово жели да кроз чланство у Интерполу потврди своју сувереност, а то може служити и за прогањање Срба и неалбанаског становништва.

Такође, п
ријемом самопроглашеног Косова у Интерпол отвориле би се могућностизлоупотребе, у смислу расписивања црвених потерница мимо стандарда и процедура, јасно дефинисаних правилима међународне полицијске сарадње, као и бојазан да биевентуалним чланством дошло до злоупотреба база података којима располаже Интерпол.

Зато још једном п
ружамо пуну подршку министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу у овој истрајној борби и великој дипломатској победи. Уједно у овом важном тренутку за земљу Србију и све њене грађане, осуђујемо бруталну медијску хајку која се води против министра Стефановића и његове породице лажним оптужбама које су више пута демантоване од стране надлежних институција, закључује се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Vatro Marx

16.10.2019. 16:01

Viste gospodo pristali da sluzite narodu inem sta da pred vama kleknemo i zahvajujemose. Kosmet se mora osloboditiod okupatora, ako niste u stanju, propustitedrugima. Srpski narod nemoze vise da mirno zivi u svojoj patriju. Vi u Vladi licno snosite odgovornost.