Дачић с челницима Парламентарне скупштине ОЕБС-а

Танјуг

15. 10. 2019. у 17:33

Дачић с челницима Парламентарне скупштине ОЕБС-а

Фото Танјуг

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се са председником Парламентарне скупштине ОЕБС Георгом Церетелијем и генералним секретаром Парламентарне скупштине Робертом Монтелом

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са председником Парламентарне скупштине Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) Георгом Церетелијем и генералним секретаром Парламентарне скупштине Робертом Монтелом, који бораве у посети Београду у оквиру 141. заседања Скупштине Интерпарламентарне уније.


Шеф српске дипломатије истакао је значај ОЕБС као једног од ретких формата за заједничко суочавање са широким спектром постојећих и нових безбедносних изазова, као и значај Парламентарне скупштине ове организације, као важне за платформу за интерпарламентарну сарадњу држава учесница.


Председник Парламентарне скупштине ОЕБС је честитао Србији на доброј организацији заседања Скупштине Интерпарламентарне уније и захвалио се на подршци и позитивном доприносу јачању Организације за европску безбедност и сарадњу.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације