Председник Србије Александар Вучић данас је у разговору са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком изразио забринутост због атмосфере на Косову и Метохији, после тамошњих избора, и изазивања тензија од стране Приштине.

Прочитајте још: ГРОТЕСКА "ОТРОВНЕ КОВЕРТЕ": Од Српске листе би да праве терористе

Председник Вучић је рекао да није знао да постоји отров који селективно делује на етничкој основи, али да ће инсистирати на свеобухватној истрази и кажњавању лажова и превараната, који су организовали ову срамну медијску акцију, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали и о завршним припремама за посету премијера Дмитрија Медведева у суботу, 19. октобра.

Они су рекли да је програм посете интензиван и садржајан, као и то да ће на најбољи начин одразити одличне политичке односе и широки спектар сарадње Србије и Русије.

Како су истакли двојица саговорника, посебан значај имаће заједничко обележавање 75-годишњице ослобођења Београда, које потврђује слободарску традицију и братство двају народа.

Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су размотрили и ситуацију у региону.