Вучић: Желимо још инвестиција из Јужне Кореје

Танјуг

15. 10. 2019. у 09:05

Вучић: Желимо још инвестиција из Јужне Кореје

Фото: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић састао се у Београду са председником Парламента Републике Кореје Муном Хи Сангом

БЕОГРАД - Председник Србије Александар Вучић поручио је данас у разговору са председником Парламента Републике Кореје Муном Хи Сангом у Београду да Србија жели да побољша сарадњу са том земљом у различитим политичким и посебно економским областима.


Вучић је рекао и да Србија жели да привуче још корејских инвеститора.


"Имамо инвестиције из Кореје, али мислимо да постоји велики простор да још корејских инвеститора дође у нашу земљу", рекао је Вучић на састанку.


Он је навео и да је сигуран да постоји још простора за бољу сарадњу парламентараца две земље.


"Можемо да научимо много од вас, из искуства ваше прелепе и веома успешне земље. Почаствован сам и привилегован вашом посетом", рекао је Вучић.


Мун је на почетку састанка рекао да му је част и задовољство што је посетио Србију и захвалио Вучићу на пријему у Председништву, а Србији честитао на успешној организацији Интерпарламентарне уније у Београду.


PROČITAJTE JOŠ:
Vučić pozvao kineske investitore da i dalje ulažu u Srbiju"Ово је посебна година за односе наше две земље јер славимо 30. годишњицу дипломатских односа. Председник Кореје Мун Џае Ин желео је да посети ову прелепу земљу, али сам ја дошао као његова замена. Председник Мун и ја имамо исто породично име Мун, разумите да сам ја одлична замена", рекао је кроз осмех Мун на почетку састанка.


"Када сам чуо ваше пуно име, помислио сам да имате Александар у вашем имену као Александар Велики... Сада када сам вас упознао, помислио сам да сте потомак Александра Великог", рекао је Мун.


Званичник Јужне Кореје је оценио да је Вучићева каријера импресивна и да верује да је он нека врста "Александра Великог модерног доба".


Вучић је на то одговорио да нема ништа заједничко са Александром Великим и приметио да постоје земље и нације које се "боре" за наслеђе Александра Великог.


"Али рећи ћу вам нешто, Александар Велики је рођен 3. марта, а ја сам рођен 5. марта. Ипак имамо нешто заједничко", додао је Вучић, што је изазвало присутних у српској и корејској делегацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (36)

jana

15.10.2019. 10:23

Nove investicije su uvek dobrodošle u našu zemlju, jer samim tim donose i nova zapošljavanja.

Dado7911

15.10.2019. 10:24

Saradnja između dve prijateljske zemlje je sve bolja ali prostora za unapređenje uvek ima i to treba pametno iskoristiti. Svaka nova investicija je id ogromnog značaja za Srbiju i domaću ekonomiju!

Marko

15.10.2019. 10:30

Koreja kao azijski ekonomski tigar svakako ima široke mogućnosti investiranja u našoj zemlji. Uspešna ekonomska politika i sprovedene reforme u Srbiji, garantuju investitorima dobra ulaganja, obostrano korisna.

ana

15.10.2019. 10:36

Svaka nova investicija i znanje iz Juzne Koreje ima veliki uticaj na ravoj nase zemlje i uvek je dobrodosla.

Maja

16.10.2019. 06:34

Svaka nova investicija nam mnogo znači, bila ona iz Južne Koreje ili neke druge zemlje.

dada

16.10.2019. 07:47

Imati za prijatelja ovako veliku i jaku zemlju je izuzetna cast za nasu zemlju