Ђурић и Климов потписали Калињиградску иницијативу

Танјуг

14. 10. 2019. у 21:26

Ђурић и Климов потписали Калињиградску иницијативу

Фото Танјуг

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Марко Ђурић и председавајући Комисије за међународну сарадњу Генералног савета Јединствене Русије Андреј Климов потписали су у Београду Калињинградску иницијативу
Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Марко Ђурић и председавајући Комисије за међународну сарадњу Генералног савета Јединствене Русије Андреј Климов потписали су данас у Београду Калињинградску иницијативу, завршни документ недавно одржане међународне конференције у посвећене европској безбедности у 21. веку.

Како је саопштено из СНС-а, у завршном документу конференције, на којој је 27. септембра у Калињинграду испред СНС-а говорио Марко Ђурић, наводи се, између осталог, да су стране потписнице опредељене за јачање мира на подручју које чине земље ОЕБС-а и да су против незаконитог мешања у суверена питања држава чланица.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ИСТРАЖИВАЊЕ ДОКАЗАЛО: Москва пријатељ за 87 одсто грађана

Калињинградска иницијатива промовише разумевање и пријатељство међу чланицама ОЕБС-а и уклањање подела и линија раздвајања, у циљу јачања економских и хуманитарних веза међу државама.

Потписници, такође, изражавају опредељење за борбу против тероризма у свим његовим облицима, као и против расизма, ксенофобије, дискриминације, фашизма и глорификације нацизма.

Ђурић и Климов су се током данашњег сусрета такође сагласили да владфајуће странке у Србији и Русији треба да наставе интензивну сарадњу у борби за мирољубиву коегзистенцију нација и држава у Европи и поштовање међународног права.

Пријатељство и политичко разумевање председника Србије и Русије Александра Вучића и Владимира Путина, као и стратешка сарадња СНС и Јединствене Русије, представљају, како је оцењено, чврст темељ за наставак јачања братских односа српског и руског народа и двеју држава, каже се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације