Полицајац Дејан Стевић, који је гостовао у емисији "Хит твит" на ТВ Пинк недељу увече, описао је инцидент са лидером СзС Драганом Ђиласом.

Стевић, који је сада на месту мајора у полицији, рекао је да је у управи Саобраћајне полиције од 2011. године, и да је у емисији причао и као приватно лице и као припадник МУП-а.

Стевић је, говорећи о том инциденту, истакао да је прво уочио возило у саобраћају које је направило прекршај и да је тада имао 25 година.

"У овој ситуацији ја сам уочио возило у прекршају које се кретало жутом траком, била је недеља. Ја сам покушао да зауставим возило, махао сам знаком стоп, он није имао намеру да стане. Он није уочио да ја имам мотоцикл, када је уочио да идем ка возилу, он се небезбедно враћао уназад. Тада сам пришао возилу, видим да је возач угледан човек, тако је изгледао јер у првих пар секунди направите профил особе. Позади је било двоје деце, напред сређена супруга и очекујете нормалан приступ. Он је мени када сам тражио исправе дао визит карту", казао је Стевић и додао:

На енглеском језику је писало "Dragan Djilash", због чега сам ја рекао Ђилаш.

Како каже, видео је да пише да је човек директор Народне канцеларије председника Србије, тада Бориса Тадића, и додаје да је Ђилас рекао "Ево ти ова картица, да знаш ко те оставио без посла".

Стевић је затим испричао случај из 2005. године када су због законитог поступања полицајци добили решење, уназађени су, да седе у кућици и додаје да је због тог случаја набавио диктафон.

Прочитајте још - Стефановић: Ђилас бахат према полицији и данас као и пре


"Господин се мени тако обратио, рекао је 'Од*еби', онда се поставља питање васпитања који се пред својом породицом тако опходи према полицајцу", рекао је Стевић.

На то што му је Ђилас рекао да треба да га пусти јер жури на свадбу Стевић каже да баш у тим случајевима људи треба да пазе, прилагоде брзину и не возе жутом траком.

"Уследио је један јако напоран и тежак епилог за мене и моју породицу. Један шок који је трајао једно извесно време. Ја сам после сат времена био позван у место где нам је база. Функционер који је мени био надређен рекао ми је 'Дечко, траже твоју главу. Знаш ли кога си зауставио'", рекао је Стевић, и додао да су му падале најгоре ствари на памет.

"Ја се нисам поново срео са њим и не бих желео да се поново сретнемо. Мислим да је ово било довољно за читав живот", рекао је Стевић и додао да је његов секундарни страх све време био присутан, јер није знао ко ће моћи да му науди:

"Када сам разговарао са руководиоцима ја сам тај снимак мењао за моју главу, за мој мир", навео је Стевић.

Брнабић је, гостујући на телевизији Пинк, рекла да је страшно када чује ову причу и рекла свака част Дејану Стевићу.

"Хвала вам много, заиста сте пример за МУП. Ја када ме је Александар Вучић позвао у Владу желела сам да покажем да људи који су на власти могу да буду другачији и трудим се да то радим сваки дан. Када ово видим заиста ми је физички мука. У том тренутку Ђилас је директор Народне канцеларије, он би требао да поштује народ, а замислите бахатост човека који води Народну канцеларију, а буде бахат према сопственом народу", казала је Брнабић и додала да ја бахатост први манир Савеза за Србију.

"Данас цео СзС има ту вредност бахатости. Ви сте имали Ђиласа који је и данас из опозиције претио полицајцима, претио је студентима, којима је псовао мајку зато што су га изнервирали, Бошко Обрадовић прети човеку да ће остати без посла", рекла је Брнабић и додала да ти људи данас причају о владавини права:

"Ти људи кажу 'Ево само да се ми вратимо на власт и имаћемо владавину права'. Они овако гледају владавину права, они је схватају овако - дају обећања да ће хапсити људе, да ће људи остајати без посла" објаснила је Брнабић и додала да је ово данас владавина права.

(Пинк)