Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је уочи пута у Чиле да Србија има чврсте полицијске, правне и политичке аргументе који недвосмислено потврђују да такозвано Косово не може бити примљено у Интерпол.


Стефановић, који ће предводити делегацију Србије на 88. Генералној скупштини Интерпола која се одржава у Сантјагу, поручио је на свом твитер налогу да лажној држави Косово нема места у Интерполу.


Део српске делегације већ се налази у Чилеу, где ће им се ускоро придружити и Стефановић у борби да спречи такозвано Косово да буде примљено у чланство у Интерполу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Стефановић: Тешка борба да Приштина не уђе у Интерпол


Да подсетимо, дипломатска борба против овог захтева непрекидно траје још од прошлогодишње Генералне Скупштине у Дубаију, на којој је овај захтев одбијен и у наредним данима биће још више интензивирана.


Приштина је ове године променила тактику, те су из ње учестало стизале вести да ће одустати од аплицирања и да су свесни да немају међународну подршку, међутим иза кулиса се заправо одвијају озбиљни притисци од стране земаља које подржавају независност Косова.


Тако је и Чиле који не признаје независност Косова у последњем тренутку одобрио присуство косовској делегацији на Генералној скупштини.