ВУЧИЋ О КОСМЕТУ: Нико нам ништа не нуди, неће да нам дају ништа; Ускоро промене у СНС-у

Танјуг

11. 10. 2019. у 13:15

ВУЧИЋ О КОСМЕТУ: Нико нам ништа не нуди, неће да нам дају ништа; Ускоро промене у СНС-у

Фото: Д.Дозет

Нико нам не нуди поделу, нико нам не нуди ништа. Неће да нам дају ништа, рекао је Вучић

Нико нам не нуди ништа по питању Косова и Метохије, неће да нам дају ништа, рекао је председник Александар Вучић.

"Нико нам не нуди поделу, нико нам не нуди ништа. Неће да нам дају ништа", рекао је Вучић новинарима у Ковину, на питање да ли је од изасланика председника САД Ричарда Гренела добио уверавања да ће бити укинуте таксе и да ли ће од Србије бити тражено нешто за узврат, те да ли је било речи о подели.

Он је рекао и да оне земље које су признале Косово желе да виде Србију без Косова.

"То у машти нечијој ми имамо нешто и треба нешто да добијемо, али ништа нико неће да нам нуди, то да имате у виду", рекао је Вучић.

Он је истакао да му седам година нико ништа не нуди кад је реч о косовском питању и истакао да ни САД, која је признала независност Косова, неће да промени свој став.

Председник је упитан за детаље разговора са Гренелом рекао да му треба време да промислим о том разговору са Ричардом Гренелом и да видим шта нам је даље чинити, рекао је данас председник Александар Вучић.

Тек потом, истакао је, изаћи ће у јавност.

Он, наиме, није хтео да износи детаље разговора, на питање новинара, али је истакао да су били озбиљни, оптворени и одговорни.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВУЧИЋ УПОЗОРАВА ИЗ ЊУЈОРКА: Њихова снага је огромна


"Разговор је био озбиљан, отворен и одговоран и то је све што могу да кажем", поновио је председник Вучић у два наврата.

" За разику од других политичара, нисам тако велике памети да бих могао да прицам велике приче, волим да прође одређено време и да сам размислим, да видим шта нам је чинити по одређеним питањима и тек онда да изађем у јавност", рекао је Вучић, који се јуче у Београду састао са Гренелом.

Сви који су признали Косово, истакао је, хоце да виде Србију без Косова.

"А, да ли ће то да упакују са машницом, плавом или жутом...нисам глуп да не бих разумео шта је суштина", рекао је Вучић.

Америка неће да промени свој став, а нико нам ништа и не нуди, истакао је он.

"'Америка променила став', то сам причитао у нашим новинама пет хиљада пута. И шта друго да урадим, да узмем конопче да се обесим кад узмем да читам те глупости. Колико пута сте то прочитали и реците у чему је Америка променила свој став? Тачно да узмете конопче да се обесите јер вас доводе у немогућу позицију, јер сад људи очекују нешто друго. Шта друго очекујете? Америка признала Косово и траже да признамо Косово, шта друго очекујете ", каже Вуцицћ.

Истакао је још једном да нам нико ништа не нуди.

"Кажу неки људи - нуде нам поделу. Нико нам ништа не нуди. Нико нам не нуди поделу. То у машти нашој ми нешто имамо, па треба нешто да добијемо...Први пут кад нам неко нешто буде понудио приграбићу то, али се то не дешава. То се не дешава седам година и седам година слушам празне, бајколике приче, 'а издајник си, довели су те да признаш'. Нема ништа од договара и шта ћемо сад? И шта ћемо са вашом причом - обећао си да ћеш да потпишеш, шта ћу да потишем? Ништа. Све време сам принуђен да слушам глупости или бајке", каже он.

Вучић је рекао и да друге земље које су признале независност Косова, као сто је Албанија своје мишљење неће порменити.

"Шта је ту ново осим што је то на финији начин изразио Рама, то јесте став Албаније и стотину земаља у свету. Што се сви ишчуђавате. Србиа је данас угледнија у свету, мозе да се састаје са свима, али нико од њих неће да промени свој став", рекао је Вучић.

Он каже и да неће ништа да крије као остали да би добио неки глас.

Поновио је да нико ниста не нуди, да он прица о компромису, али да га нико неће.

"Јесте ли чули Куртија? Он ће да уведе Раду Трајковић у владу за коју нико није гласао. Каже да мозе, иако је то противзаконито", рекао је Вучић.

Он је истакао и да треба разумети позицију Србије.

"Није нашапозиција лакша. Косово је донело одлуку о независноти, а сад сав терет на Вучића који је то питање покренуо", казао је он.


Фото Д.Дозет


ВУЧИЋ: ПРАТИМО ШТА СЕ ДЕШАВА У СВЕТУ, ДА ИЗВУЧЕМО НАЈВИШЕ ЗА СРБИЈУ

Председник Србије Александар Вучић каже да је видео да јучерашњи састанак о формирању јединствене економске зоне са Албанијом и Северном Македонијом није наишао на симпатије у нашој јавности, а реч је, каже, о догађају који ће бити делом и од историјске важности.

"Јер ми, Срби, увек више волимо ако неког можемо да опсујемо. . . Јеси видео како му је одбрусио, како му је рекао. . . Па, онда наслов на порталима: 'Страва и ужас, Вучић га уништио'. Ја то не могу, то тражите од других политичара. Јуче смо радили нешто за шта мислим да је делимично од историјског значаја, мислим да ће се о том новосадском самиту писати у нашим књигама и за 30 година када будемо боље разумели сопствену реалност, а не сопствене жеље", казао је Вучић.

Он је на питање како даље са ЕУ, када је Француска послала сигнал да није спремна за отварање преговора са те две земље све до марта, указао на неке процесе у Европи.

Он је рекао да у нашим медијима уопште није било вести да је француска кандидаткиња за комесара Силвија Гулард одбачена у ЕП, а то је главна вест у целој Европи јер је то био контраударац ЕПП и неких других директно Емануелу Макрону.

"Можете да мислите какви су сада њихови односи када треба да донесу неку важну одлуку о Западном Балкану. А то нигде није вест, нико то неће да чита, све нам се свело на кликове", примећује Вучић.

Зато се, каже, јуче трудио да највећу пажњу посвети нечему за шта мисли да ће бити од највеће важности и делимично од историјске.

"Трудимо се да пратимо шта је то што се збива у Европи и свету и да увек извучемо највише за Србију и за свој народ", рекао је он.


Фото Д.ДозетВУЧИЋ О КУРТИЈУ: ДИЗГИНЕ НИСУ У НАШИМ РУКАМА, А У ЊИХОВИМ ЈОШ МАЊЕ


Као што дизгине нису у нашим рукама, у њиховим су још мање, прокоментарисао је председник Александар Вучић последње изјаве лидера Самоопредељења Аљбина Куртија и истакао да су оне израз политичке неодговорности и неразумевања сопствене позиције.

Упитан за коментар Кутријеве изјаве да ће министарско место дати Ненаду Рашићу, иако је Српска листа освојила свих 10 мандата у приштинском парламенту, Вучић је рекао да Приштина чак ни по сопственим законским и подзаконским актима не може да донесе одлуку да се да министарско место додели било коме без сагласности макар једног посланика, као некога ко је бирао те људе.

А, те људе, попут Рашића, нико није бирао, подвукао је.

Вучић је истакао да је суштина у томе што се сва политика Приштине своди на то како да избаци Србију, па да им Срби који, како каже, нису "реметилачки фактор", не предст,сављају проблем, јер ће да служе њиховим интересима.

Али, Срби који желе присуство Србије на КиМ, који имају другачије мишљење - нису добродошли, истакао је Вучић.

То је, каже, била недвосмослена политика Рамуша Харадинаја, а такав однос данас понавља и Аљбин Курти наставља "у снажнијем светлу".

"То за наше људе на КиМ није добра порука. Али, ако мисле да су нас нечим упашили, фасцинирали, да се тресемо од страха.... Слушао сам тог господина како прети мојој ћерки, нисам нарочито фасциниран храброшћу, ликом и делом, као што неки у Београду јесу", рекао је Вучић.

Он је навео да је спреман да разговара са сваким представником Приштине, да водимо тим који ће да разговара са њим, те поручио да се нисмо уплашили да ће нешто нарочито да предузму...

"Као што нису дизгине у нашим рукама, у њиховим су још мање. То говори колико неодговорност може да буде раширена у политици и колико не раузмете своју позицију", рекао је Вучић.

Упитан за изјаву Куртија који је најавио укидање такси само за БиХ и да ли очекује реакцију међународне заједнице поводом тога, Вучић је одговорио да је свакако тешко за Београд ако се не укину таксе према централној Србији, али да ћемо се сналазити и снабдевати наше људе на КиМ.

"Да ли је боље за Србију или није? Нисам сигуран. Неодговорност је нешто што је иманентно њиховим политичарима, оштрије речи не бих користио", рекао је Вучић.


Фото Д.Дозет

ВУЧИЋ: УСКОРО ПРОМЕНЕ У СНС-у

Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић најавио је данас да ће ускоро бити промена у његовој странци.

Вучић је новинарима у Ковину рекао и да ће предати власт на изборима свакоме ко га победи, али да још увек верује да га актуелна опозиција неће победити на изборима, већ да ће отићи пре тога.

"Неки су лагали како нећу да предам власт на изборима. На сваким изборима када неко други победи предаћу власт. Али рекао сам да ме неће победити на изборима, већ да ћу пре ја да одем", рекао је Вучић коментаришући оптужбе опозиције.

Вучић је подсетио да је пре пар година најавио да ће сам отићи са власти када буде имао 26 одсто подршке.

"Колико ми се чини, сада је више него дупла подршка, и то пет или шест година касније", констатовао је он.

Што се странке тиче, каже, ускоро ће бити промена.

Вучић је рекао и да је премијерка Ана Брнабић, која је јуче приступила СНС, добродошла у странку.

Коментаришући изјаву Драгана Ђиласа да је створио ненормалну земљу, Вучић је рекао да је створио "ненормалну" земљу у којој је јавни дуг са 78 пао на 51 одсто БДП, која је четврту годину за редом у суфициту, у којој су плате за 50 одсто веће него за време претходне власти, у којој је изграђено пет пута више километара аутопутева него за пет година, него раније за 12 година.

"Ненормално је и да се нисам обогатио за 619 милиона евра. Али није важно, видим да народ све одлично разуме", закључио је Вучић.

Фото Д.Дозет

ВУЧИЋ: АКО СЕ УКИНУ БАРИЈЕРЕ, ТРГОВИНСКА РАЗМЕНА ИДЕ И ДО 10 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Ковину да трговинска размена на Западном Балкану може да достигне до 10 милијарди евра, када се укину баријере.

Вучић је, поводом јучерашњег договора на трилатералном састанку са премијерима Албаније и Северне Македоније, Едијом Рамом и Зораном Заевом, указао да имамо тренутно 3,8 милијарди евра трговинске размене у оквиру западнобалканске шесторке.

"То може да иде и до 10 милијарди евра. Имамо већу трговинску размену само са Немачком. То је већа трговинска размена него што имамо са Русијом”, објаснио је он.

Вучић је указао да се не треба испустити из вида да Србија са свим земљама региона има драстичан суфицит у трговинској размени, И да на основу тога издржава на хиљаде радника, а моћиће још десетине хиљада, И допринесе даљем поправљању живота обичних грађана.

Казао је да ће сваки радник моћи директно да осети ефекте укидање баријера.

Вучић је најавио да ће ускоро добити конкретну анализу и да ће се разговарати о мерама 10. новембра.ВУЧИЋ О САСТАНКУ СА ГРЕНЕЛОМ: ПРОМИСЛИЋУ О СУСРЕТУ ДА ВИДИМ ШТА НАМ ЈЕ ДАЉЕ ЧИНИТИ
Треба ми време да промислим о разговору са Ричардом Гренелом и да видим шта нам је даље чинити, рекао је данас председник Александар Вучић.

Тек потом, истакао је, изаћи ће у јавност.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Вучићева саветница открива колико је био тежак председников разговор са Гренелом

Он, наиме, није хтео да износи детаље разговора, на питање новинара, али је истакао да су били озбиљни, отворени и одговорни.

Фото: Ж. Кнежевић"Разговор је био озбиљан, отворен и одговоран и то је све што могу да кажем", поновио је председник Вучић у два наврата.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -О чему су разговарали Гренел и Вучић: Нема решења мимо српских интереса

"За разлику од других политичара, нисам тако велике памети да бих могао да причам велике приче, волим да прође одређено време и да сам размислим, да видим шта нам је чинити по одређеним питањима и тек онда да изађем у јавност", рекао је Вучић, који се јуче у Београду састао са Гренелом.

Он је рекао да не размишља о томе да на основу тога добија политичке поене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (108)

Duki

11.10.2019. 13:43

Moramo biti strpljivi i verovati Aleksandru Vucicu da ce ipak uspeti da nadje neki kompromis i izvuci maksimum u ovoj situaciji!!

Goran

11.10.2019. 15:34

@Duki - Prvo promeni Ustav a ne sa otvoreno govori kako krši Ustav i zakletvu.

Dymitr Ogonowski

11.10.2019. 17:11

@Brane - Potrebna je samo Rusija a ne SAD koji su krivi za napad na Srbiju 1999.

Gorcte...

11.10.2019. 15:44

@Goran - Sta rece skoro Boreli. Ako Rusija,Kina i Indija ne priznaju tzv. Kosovo isto ne moze biti drzava

Goran

11.10.2019. 14:52

Srbija je ozbiljna zemlja sa jakim institucijama. Moramo znati šta misle o Srbiji i šta planiraju. Ako ne ispunjavamo njihove standarde na drugom mestu smo ih davno ispunili. Istok...

Стојан са Голеша

11.10.2019. 14:56

"Нико нам не нуди поделу, нико нам не нуди ништа". Са жалошћу морам да кажем да овакав вокабулар није достојан било кога ко би се нашао на председничком месту у Србији. Ми, Држава српска, ни од кога не тражимо оно што је наше нити то, у овом сл. КиМ, не нудимо никоме. Стварност је да је КиМ окупирана од САД и да су Шиптари ту као јаничари САД. И ако би признали Косово као државу, народу српском не би било ништа лакше и он би се иселио - сл. са Хрватском. Дакле боље је да за то буде крив ОКУПАТОР

Zeljko85

11.10.2019. 15:00

Narod veruje Vučiću sa razlogom i siguran sam da će on naći najbolje rešenje za dobrobit Srbije.

caca

11.10.2019. 15:02

Ovo je situacija u kojoj moramo biti strpljivi i moramo cvrsto da verujemo Vucicu,jer znamo da ce ipak uspeti da nadje neki kompromis i da ce izvuci maksimum u ovoj situaciji!!

SREĆKO

11.10.2019. 15:08

Gospodine Vučiću, nije bitno šta oni nude, bitno je šta mi tražimo. Kad Vam to bude jasno, onda raspredajte priču o rešenju kosovskog problema

Sale

11.10.2019. 15:16

Vučić je mnogo učinio za Sorosa, Klintonovu i Merkelovu pa bi bio red da im trazi da oni nesto korisno učine za Srbiju.

Dobrica Dobrić

11.10.2019. 15:16

Kosovo je izgubljeno još 89 govorom na Gasimestanu što prije to priznamo sami sebi lakše će nam biti

Bonaparta

11.10.2019. 15:27

Tacno je oni odustati neće, ali ni mi ne treba da popustimo, jer je činjenica da bez našeg pristanka tkz.Kosovo neće ući u UN niti bilo gde. Američka sujeta i pritisak ide daleko sve dok vi popuštate. Sve su probali na nama od politike,ucene do bombi. Ucene su ponovo na sceni, a bombe više neće moći. Na kraju to u SB sigurno neće proći tako da ostaje status kvo. Sankcije tkz.Kosovo.

Dr

11.10.2019. 15:28

E moj Vučiću.Očekuješ da ti neko nešto ponudi.A suština je u tome da ti naše ni po koju cenu ne daš.

Milan

11.10.2019. 15:32

nama oni sta da nude a ni da daju nije to bilo niti ce biti njihovo.nista nepotpisivati i cekati bolje vreme za akciju..............

Goran ali ne Bot

11.10.2019. 15:33

Znaci Informer, Pink, Marić i ostali mediji sa kojih se ne skida tvoja slika lazu sve vreme o Kosovu? Nisam primetio da si ih negirao u silnim gostovanjima/intervjuima koje si im dao. Naprotiv.

Krle

11.10.2019. 15:38

Ako su već okupirali našu teritoriju, ne moramo da se sa tim složimo. Ako nema dovovora, objavimo okupaciju i u skladu sa tim se ponašajmo.

Mirko

11.10.2019. 15:41

Onda zašto i dalje razgovarati? Stati tu gde je pa sačekati bolje prilike jer sve se brzo menja. Za to vreme svom snagom na unapređenju naše države. Dosta gubljenja energije i vremena bez veze.

Pedja

11.10.2019. 15:44

Uz veliko postovanje i napore koje ulaze, ne svidja mi se promocija t.z.d. Kosovo, kako ka i predsednik zove. On sam kaze da su oni sami izglasalio nezavisnost, to moze da prica deci koja ce citati njegovu istoriju, mi malo stariji znamo da nije bilo nikakvog referendum u Srbiji da bi manjina na kosovu izglasala nezavisnost od strane vecinskog naroda. Srbija je napadnuta od strane udruzenih neprijatelja, unistena bombardovanjem, sankcijama, i okupiran nam je deo terirtorije. Sve ostalo su lazi.

sara

11.10.2019. 15:50

Ko je on da nam naređuje šta da radimo!!!. Neka svako vodi računa u svojoj zemlji i neka se ne meša drugima!!!. To isto kažu i Kina i Rusija, kada Amerika pokušava da im soli pamet!!.

maniks

11.10.2019. 16:05

Predsednice zar je moguce da sedam godina ne vidis da ti je politika prema KiM katastrofa , nula , kapitulanska, ponizavajuca ma nemam dalje reci. Ni jednu jedinu meru za ovo vreme nisi preduzeo prema KiM, ne smes ni da proglasis da je KiM okupiran sto je cinjenica. Siptarima si ti dao i granice i medjunarodni broj, i uveo Srbe u kosovski nekakav ustav, za vreme tvoje vladavine siptari dobise vojsku , Srbija takse ....Rusiju i Kinu ne smes ni da spomenes ...

Pamtnjakovic

11.10.2019. 18:37

@maniks - Savetnik Maniks. Svašta ste nekorektno i uvredljivo nadrobili na leđa nedužnog Vučića.. Kosovo je kako sami rekoste ,vec prije Vucica okupirano i oteto,a ne rekoste ni to ,ko ga je predao i prodao i kako ćemo ga vratiti.Navedite recept kako da se suprostavite AMERICI.

BG

11.10.2019. 21:28

@maniks - Pametnjakovicu, Maniks je odlicno opisao politiku velikog vodje, naravno da je mogao jos puno sto sta dodati ali to javnost nebi mogla procitati, nije predsednik neduzan, on je izabran da stiti narod i drzavu na cijem se celu nalazi, niko ga nije terao da se grabi za pred. fotelju, ni njega ni bilo kog pre njega, dok je bio u opoziciji sve je kritikovao, obecavao, narod je po ko zna koji pit poverovao, i ja isto, sad samo slepac ne vidi da je to samo sarena laza !

Goran

11.10.2019. 22:12

@maniks - Vidim da ti zaboravljas ko je 1999 bio u vlasti i do 1999 održavao Milosevica na vlasti. O ete da brišete svoje istorijske promašaje još većim.

Drago

11.10.2019. 16:07

Mi Srbi ne zaslužujemo ovakvog čoveka za predsednika , nama trebaju Koštunići, Tadići, Đinđići pa da se svi pridružimo kao pravi IĆI u velika albanija Trajkovići Nadija je očiti primer srpskog zla i izdaje.

Nasa velika zabluda

11.10.2019. 16:17

Sve je urađeno u režiji Amerikanaca i niko u Evropi neće mrdnuti prstom mimo njih.Moliti onoga ko vam je nešto oteo, da vam ga vrati, je Sizifov i često uzaludan posao. I sve dok je ovakav odnos snaga u svetu ,biće tako.

Goran

11.10.2019. 16:19

Postujem napore predsednika Srbije u resavanju sudbine Srpskog zivlja na Kosovu i Metohiji, ali imam utisak da mnogi zele da do dijaloga i ne dodje.

Драган Јовановић

11.10.2019. 16:24

Апсолутно сви разговори које Председник Србије води са страним политичарима а који се тичу Косова и Метохије морали би да буду јавни и видљиви грађанима Србије. Грађани Србије имају право да буду упознати са свим детаљима тако да је вођење разговора о КиМ које је саставни и неотуђиви део Републике Србије "иза затворених врата" недопустиво.

Milan

11.10.2019. 16:52

od zadnjeg razgovora sa ipzaslanikom amerike Vucic ubuduče treba da postavi za preggovaraca ambasadora (Seeselja)pa da on razgovara sa varvarima pitanje kosova moze biti reseno ako nemci ili ameri ili bilo koja zemlja da svoj deo teritorije i siptare tamo persele

Vatro Marx

11.10.2019. 17:15

Predsjednice Vucicu, znaci bio bi zadovoljan bilo sta da ponudi Amer. Ne sa Kosmetom se ne trguje, sto je izjavio visoki predstavnik EU, Joseph Borel naj vece i najjace zemlje na svijetu nepriznaju Kosmet i UN jos uvijek 1244, sta predsjednice pricas. Nema sta da nude, Kosmet je po duzuni i sirini Srpska svijetinja.

Zlajo

11.10.2019. 17:17

Не треба чекати да нам неко нешто нуди! Где се тако преговара??? Зацртати, МИ хоћемо то и то!

fretg

11.10.2019. 17:26

Srbija konstantno pokazuje veliku dozu fleksibilnosti i tolerantnosti zbog postizanja kompromisa u dijalogu sa Prištinom.

OM

11.10.2019. 17:28

Situacija postaje sve teža, samo zato što ne želimo da predamo Kosovo i Metohiju kao što su pojedinci to uradili 2008. godine.

Dušan Jurković

11.10.2019. 18:06

Govorilo se da vodimo s pet prema nula. Izgleda da je mnogo utakmica odigrano bez publike.

Maverick

11.10.2019. 18:11

Svaka cast, skoro nismo imali ovakovog drzavnika. Uvek u korak ispred problema i trazi se resenje, kao niko do sada. Uvek se zna korak unapred sta i kako.

Mijo

11.10.2019. 18:19

Nema vise Razgovora sa divljacima i Okupatorima! RUSI ,KINEZI I OSTALI DOBRONAMERNI trebaju Srbiji,kao prijatelji. Svi Neprijatelji Moraju biti Napujdani sa Kosova,Ameri,Nemci i njihove "dobrotvorne organizacije" i zlocinci Siptari. Prijateljski i normalni ljudi su tamo potrebni, da zive,postuju jedni druge i napreduju.

sMILE

11.10.2019. 18:31

Nismo mi izmaštali 'razgraničenje' da ne bismo 'sutra branili Srbiju u Vranju'. Kad ti propadne ono na šta je uloženo toliko narodnog vremena i energije, časno je prihvatiti odgovornost, a na svaljivati je na nas koji smo prihvatili ideju o 'razgraničenju'. Hvala i doviđenja.

strpljivo

11.10.2019. 19:38

@Deki - Ne brinite, oni zbog sramote sada ne mogu da se povuku ni kada bi hteli, jer još uvek sanjaju san da se svet vrti oko njih, a ne shvataju da je to vreme došlo i da sada neki drugi se vozaju na toj svetskoj vrtešci.

Uki

11.10.2019. 19:28

Srbija želi dogovor, međutim suprotna strana želi nemoguće. Najbitnije je da se našem narodu koji živi na Kosovu i Metohiji obezbedi mir i sigurnost.

Grobari protiv AV

11.10.2019. 19:51

@miki - Ovi botovi za svoje komentare i glasanje ne zaslužuju ni sendvič. Apel Novostima da ravnopravno tretiraju komentare.

avanturista

11.10.2019. 19:47

Predsednik Vučić vodi računa o budućnosti države i ima kapacitet da ponudi perspektivu u dogovorima.

Jeca

11.10.2019. 19:48

Nazalost sami smo u svemu ovome i kao takvi cemo se izboriti za svoja prava i mir u nasoj drzavi.

Siko

11.10.2019. 19:49

Suviše je Vucic mekan on mora jasno da kaže dok ne ukinu takse dok nema i dok nema saglasnost da ce biti razgranićenja nema nikakvog dijaloga. Uopšte nije da se razmišlja o dijalogu .Gde su kontramere koje je Vucic naglasijo nema ih.Treba im udariti transportnu Taksu na robu koja dolazi iz i koja ide na kosovu 100 % . Pa da vidimo dokle ce izdržati siptari ..Suviše on to odugovlaci sa kontramerama

Realnost

11.10.2019. 19:50

Ko nam to u svetu pomaže da rešimo problem Kosova.NIKO!! Deklarativno DA.Zato je krajnje nezahvalno i nekorektno tražiti od Vučića ,da čarobnom palicom, reši godinama nagomilane i nasleđene, teške i katastrofalne istorijske greške.

maja

11.10.2019. 19:50

Radi se o jako teskom periodu za nas. Potrebno nam je dosta snage i strpljenja da prevazidjemo sve probleme koji su inicirani svojevoljom Albanaca.

milena

11.10.2019. 20:07

Zapadne zemlje zele da priznamo Kosovo i Metohiju, a ne razmisljaju za nas, za narod koji tamo zivi, to ih ne zanima.

Ceda

11.10.2019. 20:11

Razgovor sa Grenelom je ocigledno bio izuzetno iscrpljujuc i sada je potrebno da predsedniku damo vremena da mu se utisci slegnu i da se sloze razmenjene misli.

Miki-Zg

11.10.2019. 20:26

Amerika je gazda tzv, lažne države Kosovo zbog svojih geopolitičkih interesa .normalno da nastupaju po Srbiji kaubojski -vestern filmovi, ovi Palmeri,Greneli itd. ,ali Srbi će ih zauzdati -kao na rodeu i poslati kući ( Jenki go hom ) !

Taichy

11.10.2019. 20:46

Predsenik nece iznositi ono sto gradjani zele da cuju , vec ono sto je istina, ma kakva onabila. Tako i sada. Srbija ima svoj stav, iza kog stoji. Kompromis je najbolje moguce resenje koje postoji.

Filozofski igra reči

11.10.2019. 20:58

Zasto čekamo da nam neko nešto ponudi od onoga sto je naše ??.Treba da tražimo i da vratimo ono što je naše,a ne da dobijemo ono što nam neko nudi i udeli.

Младен Кг

11.10.2019. 21:10

Изјава Председника Р Србије да нам ништа не дају, је у најмању руку збуњујућа, из разлога што се од нас тражи даље преговарање. Па ми имамо наш Устав, резоллуцију СБ УН 1244, и нема шта да од било кога нешто тражимо или очекујемо, ми се требамо и морамо држати нашег Устава и резолуције СБ УН 1244, јер, они требају да размисле о преговорима шта ће добити а не ми, јер ми де јуре/правно/ имамо права на свој суверенитет и територијални интегритет што се јасно гарантује у поменутој резолуцији.

AleksandraJa

11.10.2019. 21:24

Predsednik ima realne planove o Kosovu, i deli ih sa narodom. Svesni smo da nam teznja za dijalogom cuva mir, da je kompromis resenje jer necemo da ostavljamo svojoj deci teske odluke, mi cemo ih donositi, jer je proslost iza nas a buducnost u nasim rukama.

Boris

11.10.2019. 21:38

Pritisci su ogromni, i treba da budemo zahvalni predsedniku što uz male šanse opet se svim snagama bori za KIM.

Miso.Pec

11.10.2019. 21:57

Šta Amerikanci i ostali sa zapada misle po pitanju Kosova i Metohije to nam je poznato još od 1999 godine,bitno je da mi znamo šta piše u našem Ustavu i da ga ga poštujemo isto iako kao kad se pozivamo na izbore,da se izbori neće odlagati i da će biti održani kako to Ustav predvidja,što je i ispravno.Ustav poštovati u svim slučajevima.

Sara

11.10.2019. 22:20

Kristalno jasno je narodu da je SAD ueo takse , i da Priština dobila zeleno svetlo za to, da bi Srbija bila primorena da prizna nezavisnost KiM. Otimanje naše teritorije.

Dana

11.10.2019. 22:51

Kompromis je jedino rešenje! Nikada nećemo prihvatiti da Albanci dobiju sve, a mi ništa!

Kangaroo

11.10.2019. 23:11

Razumem predsednika kada kaze da mu treba vremena da razmsli o sledecim potezima i da ce tada izaci u javnost. Ne razumem zbog cega je tajna to sta mu je Grenel rekao i sta trazi od Srbije. Nije posteno prema onima koji su ga izabrali.

Dare

11.10.2019. 23:18

Mi zaista možemo biti ponosni što imamo ovakvog predsednika koji sigurno nikada neće dati na Srbiju i hvala mu na tome.

МАЈА

11.10.2019. 23:43

Приштина мора да се уразуми и настави преговоре

miki

11.10.2019. 23:43

necemo dozvoliti da bilo sta urade na stetu Srbije i boricemo se svim mogucim sreedtvima da Sptari ne preuzmu Kosovo .

Tifani Rok

12.10.2019. 00:22

Srbija će nastaviti da štiti svoje interese, da se zalaže da se očuva mir i stabilnost u regionu i boriće se za kompromisno rešenje.

milan lala

12.10.2019. 18:33

A sta oni imaju da nam daju ili nedaju ono sto je nase i priznato od OUN . Oni su agresori i okuptori i KiM su vojnom silom oteli i okupirali. Srbija treba da KiM proglasi okupiranom teritorijom suverene drzave Srbije i da za sebe zadrzi pravo da svoju okupiranu teritoriju vrati.

Marks

14.10.2019. 10:00

Vučiću nemoj da obmanjuješ narod, mi se pitamo jer je to naša teritorija isoriski, duhovno, po rezoluciji 1244SBUN, po Ustavu Srbije.. Nema predaje i prodaje.