Рама: Дијалог Београда и Приштине окончати признањем

Танјуг

11. 10. 2019. у 10:15

Рама: Дијалог Београда и Приштине окончати признањем

Еди Рамa / Фото Танјуг-АП

Премијер Албаније, Еди Рама, сматра да дијалог Београда и Приштине треба да буде окончан међусобним признавањем, да би, како каже, потом и остале земље ланчано признале косовску независност
Премијер Албаније, Еди Рама, сматра да дијалог Београда и Приштине треба да буде окончан међусобним признавањем, да би, како каже, потом и остале земље ланчано признале косовску независност.


"Ако (Аљбин) Курти постане премијер са њим ће Србија, хтела то или не, морати да разговара", рекао је Рама у Новом Саду, где је учествовао на трилатералном састанку - Србија Албанија и Северна Македонија.

У интервјуу за албански ТВ Кљан, Рама је оценио да је несумњиво да Аљбин Курти данас представља израз воље косовских бирача.

"И ако преузме власт на Косову он ће бити легитиман премијер са којим Србија, хтела то или не, треба да комуницира, треба да нађе начин структурисања једног процеса дијалога, који се не може замислити без владе и новог премијера Косова", рекао је Рама, пренео је портал Косово онлајн.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЕДИ РАМА ОШТРО: Харадинај лаже

Према његовим речима, Курти је спреман да преузме одговорност, те додаје да и косовски политички лидери имају обавезу да, како каже, "гурају напред дијалог који треба без сумње, поново покренути, реструктурирати и јасно се фокусирати на његово окончање - признавањем Косова".

Потом би се, каже, догодило ланчано признавање косовске независности од других земаља.

Подсетио је да је лично увек био против размене територија као начина којим се скраћује пут једном процесу који је много компликованији.

"Међутим, на другој страни, рекао сам и понављам да је незамисливо да се долази до закључка уколико нема визије и уколико нема воље да се договоре о граничној линији", навео је албански премијер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

буки

11.10.2019. 11:22

Само да Америка запрети прстом, Рама би певао потпуно другу песму. Овако, као папагаји, сви понављају "међусобно признање", које је за Србе мање битно од лањског снега. Ваљда ће једнога дана и САД схватити да Србији не треба ни америчко признање, посебно НЕ шиптарско. Америка само треба на суду правде да призна, како је насилно окупирала међународно признату државу Србију. Шиптари су као средство окупације, у овом случају небитни.

Vatro Marx

11.10.2019. 17:44

Albanac dosao u sred Srbije daje vam lekcije da trebate da priznajete Kosmet. Divim se Srbine kako sve to podnosis.

Срђан

11.10.2019. 19:07

и он то у Новоме Саду каже па јел то заслужио Српски народ који га је угостио и напојио велика срамота такви никада неће бити пријатељи Српском народу

Смрт ЕУ/НАТО окупацији, слобода народу Србије!

11.10.2019. 20:34

Вучићев пријатељ и партнер.И баш зато нема ботовске стоке да "кометаришу"......

Боби

11.10.2019. 20:55

Наждеро си се и напијо у Србији, САДА ОПЕТ ЛАЈЕШ, БРАВО СРБИЈО!!!

Miso.Pec

11.10.2019. 22:05

Blago nama štaćemo sve da dočekamo,u sred Srbije da dodje Rama i da priča to što priča,bruka,bruka.

Ролекс.

25.10.2019. 15:46

Ako se prizna Kosovo prvi upucujem jednu grupu u Kosovo da zarate.