Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу саопштио је данас да их чуди што градоначелник Небојша Зеленовић не зна како функционише демократија у европским земљама од којих тражи помоћ за насилну промену власти у Србији.

"Као и у другим земљама, и у Србији се, очигледно на Зеленовићеву велику жалост, на власт долази путем избора", указује ГО Шапца у саопштењу.

Како Небојша Зеленовић, председник Заједно за Србију и копредседник Уједињене Демократске странке замишља европске вредности, грађани Шапца видели су 2016. године, када је на најбестиднији начин изиграо изборну вољу својих суграђана, оцењује шабачки СНС.

Они наводе да је те године у Шапцу победу освојила СНС, али д а је Зеленовић са својим коалиционим партнерима отео власт, а да сада жели да уради исто и у помоћ зове међународну заједницу.

"За Небојшу Зеленовића, његовог ментора Душана Петровића, Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића, Вука Јеремића, слобода се огледа у томе да се само њиховој групи дозволи учешће на предстојећим изборима. Или још лакше, да избора не буде, већ да међународна заједница једноставно устоличи на чело Србије неку од ових “политичких громада”", истиче се у саопштењу.

СНС Шапца указује да су Зеленовић, као и његови сарадници, превидели чињеницу да у демократском друштву као што је Србија, народ има моћ.

"Народ је изабрао Српску напредну странку и председника Александра Вучића. Истовремено, народ је тај који не жели никада више да види Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и остале на челу државе, јер их језа подилази када се сете 12 година њихове власти", напомиње се у саопштењу.

Зеленовић, како кажу, позива на решавање проблема у држави, док у исто време његов град све дубље тоне у пропаст коју су изазвали он и његови претходници, сви до једног поникли у ДОС-у.

"Док се градоначелник Шапца потреса због уређења Београда, у његовом Шапцу народ који живи у 42 села, немају ни метар водоводне и канализационе мреже. Асфалтиране путеве и улично осветљење, Зеленовићеви суграђани у тим местима могу да виде само на фотографијама центра Шапца", наводе напредњаци.

Они указују и да Зеленовић крши законе, а последњи у низу доказа за ово је фотографисање крај саобраћајних знакова које су излепили његови активисти.

"Градоначелник Шапца, као правник по струци, требало би да зна да је по Закону о безбедности саобраћаја на путевима, забрањено постављање било чега на таблу или носач што није у вези са значењем саме сигнализације. За ово је запрећена новчана казна од 20.000 до 40.000 динара, али и затвор до 30 дана", подсећају у СНС Шапца.

За Зеленовићеву групу кажу да има једва 10 одсто подршке, а по сваку цену настоји да изазове немире, иако је свесна да њихова политика разарања нема шансе наспрам политике изградње и напретка коју заступа СНС и председник Александар Вучић.