ПРЕМИЈЕРИ Албаније и Северне Македоније, Еди Рама и Зоран Заев, допутовали су у среду по подне у Београд, а на аеродрому "Никола Тесла" дочекала их је министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Прочитајте још - Вучић и Брнабић угостили Заева и Раму на Петроварадинској тврђави (ФОТО)

Двојица премијера учествоваће данас у Новом Саду на трилатералном састанку на позив и иницијативу председника Србије Александра Вучића. Главна тема разговора биће Вучићев предлог успостављања "малог шенгена", у циљу бољег повезивања тржишта у региону и уклањања баријера у пословању и слободнијем протоку робе, људи и услуга на територији ове три земље.

О тој теми Вучић, Рама и Заев су већ неформално разговарали током Генералне скупштине УН у Њујорку, у септембру.

Видео снимак шетње новосадским улицама четворо званичника Србије, Северне Македоније и Албаније, објављен је на званичној инстаграм страници српског председника.

О значају сусрета лидера у Новом Саду говорио је и Заев, који је истакао да грађани очекују унапређење сарадње између Србије, Северне Македоније и Албаније.

Председник Вучић му је, када је новинарка поставила питање, рекао: "Зоки, имаш 59 секунди", што је максимална дужина видео снимка коју дозвољава Инстаграм. Заев се на ову констатацију председника Србије насмејао.