ПОСЛЕ неуспеха преговора о сарадњи са странком СПАС Александра Шапића, лидер ДСС Милош Јовановић прави нови покрет који ће окупити друге политичке организације, локалне групе грађана, угледне појединце, студенте, синдикате.

Како сазнајемо, иако су Шапић и Јовановић имали неколико кругова преговора о савезу, коначни договор није постигнут јер је први човек СПАС инсистирао да угасе постојеће странке, направе нову политичку организацију и да он буде њен председник. Јовановићу је понуђено да бира функцију најближег сарадника лидера те новоосноване партије.

Прочитајте још - Неслагања у ДС: Лутовац "искључио" посланике

За руководство ДСС оваква понуда била је неприхватљива, не толико због кадровских решења колико због тога што сматрају да нема никакве логике гасити странку која постоји 27 година.

Зато је Јовановић кренуо у нови политички пројекат и са сарадницима увелико обилази Србију, а у последњих десетак дана био је у Крагујевцу, Нишу, Сремској Митровици, Чајетини, Чачку, Новом Саду... У наредне три недеље цела прича би требало да буде заокружена, а почетком новембра ће се знати име покрета који ће предводити Јовановићев нови ДСС.