ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић и председница српске владе Ана Брнабић, приредили су вечерас у Новом Саду на Петроварадинској тврђави вечеру за председнике влада Северне Македоније Зорана Заева и Албаније Едија Раму.

Видео снимак четворо званичника објављен на званичном инстаграм налогу председника Вучића.


Прочитајте још - Еди Рама и Зоран Заев допутовали у Београд

Добродошлицу Зеаву и Рами данас предвече на Петроварадинској тврђави пожелео је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Председници влада Албаније и Северне Македоније, Еди Рама и Зоран Заев, допутовали су у среду поподне у Београд, а на аеродрому Никола Тесла дочекала их је министарка за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић.

Заев и Рама учествоваће у Новом Саду на трилатералном састанку на позив и иницијативу председника Србије Александра Вучића. Главна тема разговора биће предлог српског председника о установљавању такозваног "малог Шенгена" с циљем за бољег повезивања тржишта земаља региона и уклањања баријера у пословању и слободнијем протоку робе, људи, услуга и капитала на тржишту које укупно обухвата 20 милиона људи.

Трилатерални састанакбиће одржан сутра у Официрском павиљону Петроварадинске тврђаве а почеће у 9 сати. У 11 сати предвиђено је обраћање председника Србије и његових гостију новинарима.

ВУЧИЋ, БРНАБИЋ, ЗАЕВ И РАМА ПРОШЕТИЛИ УЛИЦАМА НОВОГ САДА

Председник Србије Александар Вучић и председница владе, Ана Брнабић, прошетали су вечерас новосадским улицама са премијерима Северне Македоније и Албаније, Зораном Заевим и Еди Рамом.

Вучић и Брнабић су претходно приредили вечеру за двојицу премијера, који су раније данас допутовали у Београд, односно Нови Сад.

"Срећан сам што смо почели да бринемо о себи и што не морамо да имамо тутора, да можемо овако, уз музику у Новом Саду, да се договарамо за бољу будућост за наше раднике, наше сељаке, пре свега за младе људе да остају у нашим земљама", навео је Вучић током шетње са премијерком Аном Брнабић и гостима Зораном Заевим и Еди Рамом.

Видео снимак шетње новосадским улицама четворо званичника Србије, Северне Македоније и Албаније, објављен је на званичној инстаграм страници српског председника.

ВУЧИЋ СЕ СРЕО СА ЛАЛАТОВИЋЕМ У НОВОМ САДУ

Председник Србије Александар Вучић срео се вечерас у Новом Саду са Ненандом Лалатовићем, тренером фудбалера Војводине .

"Са фудбалском легендом Ненадом Лалатовићем вечерас у Новом Саду", објављено је уз фотографију објављену на званичном инстаграм налогу српског председника.

Председник Вучић се сликао са некадашњим првотимцем и тренером Црвене звезде, селектором младе фудбалске репрезентације, а данас тренером новосадске Војводине.