Премијерка Ана Брнабић разговарала је данас са генералним секретаром ОЕБС Томасом Гремингером о сарадњи коју та организација има са Србијом као, како је на састанку истакнуто, кључним фактором безбедности, стабилности и економског развоја у региону.

Брнабић је казала да цени сарадњу са ОЕБС-ом и њеном Канцеларијом за демократске институције и људска права (ОДИХР) у области унапређења изборног процеса.

Подсетила је да је Влада Србије, с циљем праћења препорука и унапређења изборног процеса, 29. августа донела одлуку о оснивању Радне групе са ОЕБС-ом и ОДИХР-ом, на чијем је челу потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Прочитајте још - ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ГРЕМИНГЕРОМ: Изузетно значајна експертска подршка ОЕБС-а

Премијерка је рекла и да је задовољна сарадњом коју Влада Србије остварује са Мисијом ОЕБС-а у Србији, као и да је експертска подршка коју она пружа домаћим органима и институцијама изузетно значајна за нашу земљу, наводи се у саопштењу.

Саговорници су се сагласили о важности да процес доношења нове Медијске стратегије буде транаспарентан и инклузиван, а Гремингер најавио да ће ОЕБС наставити са активностима подршке институцијама Србије у спровођењу кључних реформи у земљи.