ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ГРЕМИНГЕРОМ: Изузетно значајна експертска подршка ОЕБС-а

Танјуг

09. 10. 2019. у 13:58

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ГРЕМИНГЕРОМ: Изузетно значајна експертска подршка ОЕБС-а

Фото: Танјуг

Веома смо задовољни сарадњом коју остварујемо са Мисијом ОЕБС-а у Србији, рекао је председник Вучић
Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са генералним секретаром ОЕБС-а Томасом Гремингером са којим је разговарао о реформским процесима, ситуацији у региону и стратешким приоритетима Србије.


Председник Вучић је истакао да ОЕБС представља изузетно значајну регионалну безбедносну организацију, која пружа могућност за заједничко суочавање са многобројним постојећим и новим безбедносним изазовима, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Републике.

"Веома смо задовољни сарадњом коју остварујемо са Мисијом ОЕБС-а у Србији и сматрамо да је експертска подршка, коју ова Организација пружа нашим институцијама, изузетно значајна. Ценимо и подршку Мисије процесу израде Медијске стратегије", рекао је председник Вучић и похвалио сарадњу коју наше институције остварују са Мисијом ОЕБС-а на Косову и Метохији.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ердоган завршио посету Србији, Вучић га испратио (ФОТО)

Председник Вучић високо је оценио и сарадњу са ОЕБС-ом и њеном Канцеларијом за демократске институције и људска права (ОДИХР) у области унапређења изборног процеса. У циљу праћења примене препорука и унапређења изборног процеса, Влада Србије је у августу ове године донела одлуку о оснивању Радне групе за сарадњу са ОЕБС-ом и Канцеларијом за демократске институције и људска права.

Генерални секретар Гремингер је истакао да ОЕБС жели да подржи Србију у консолидацији демократских институција, унапређењу изборног система и јачању медијских слобода.

Током сусрета, саговорници су закључили да Србија активно доприноси стабилности и безбедности, промовише регионалну сарадњу, као и да је снажно посвећена принципима мултилатерализма и остваривању смерница ОЕБС-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (44)

Tifani Rok

09.10.2019. 14:13

Imamo veoma dobru saradnju sa Misijom OEBS-a i njihova podrška nam je od velikog značaja.

star

09.10.2019. 14:14

Saradnja državnog vrha Srbije i misije OEBS-a je na veoma visokom nivou i samo tako treba nastaviti.

Suzana

09.10.2019. 15:13

Bezbednost je veoma vazna za nas narod na Kim. Zato je saradnja sa misiom OEPS-a od izuzetne vaznosti za nasu zrmlju

Milica

09.10.2019. 19:23

I sam OEBS ima priliku da vidi koliko je pored nekih stvarnih promena u izbornom zakonu potrebno da opozicija postane politicka a ne ovaj cirkus koji imamo oko SzS koji se bori da jdan tajkun ima monopol nad medijima , Djilas.

Tara

09.10.2019. 20:16

Srbija je definitivno zemlja koja se najvise zalaze za saradnju i dobre odnose u regionu. Zato i dobijamo pomoc i podrsku od svih.

milena

09.10.2019. 20:21

Srbija ce mnogo bolje da funkcionise sa OEBS-om. a i opozicija nece moci da kaze da je bilo neregularnosti u radu.

Zeljko85

09.10.2019. 20:24

Podrška OEBS-a nam govori koliko su danas velike organizacije promenile mišljenje na bolje prema našoj zemlji zahvaljujući politici Aleksandra Vučića.

Goran

09.10.2019. 21:10

Srbija stvara demokratsko drustvo posle teske destrukcije u prosloj deceniji gde su narodu oduzeta sva prava , u saradnji sa OEBS-om stvaramo bolje uslove.