Стефановић: Важно је да дијалог о изборним условима постоји

Танјуг

среда, 09. 10. 2019. у 13:07

Стефановић: Важно је да дијалог о изборним условима постоји

Фото Танјуг

Важно је да дијалог постоји и потребно је разговарати шта је то што можемо да поправимо када су у питању изборни услови, изјавио је данас члан Главног одбора СНС Небојша Стефановић

Важно је да дијалог постоји и потребно је разговарати шта је то што можемо да поправимо када су у питању изборни услови, изјавио је данас члан Главног одбора СНС Небојша Стефановић и додао да би више волео да је дијалог власти и опозиције могао да се води без долазака странаца.

"Волео бих да смо то могли да урадимо сами, нисам пресрећан што је морао да дође неко из иностранства да нам покреће дијалог, али можда као друштво још нисмо зрели и способни да то урадимо сами, што показује слабости нашег друштва и на томе морамо да радимо", казао је Стефановић новинарима у Београду.

Додао је да се нада да ће сви који дођу на разговоре у Скупштину Србије имати конструктувне предлоге.

Према његовим речима, током разговора са представницима НВО чуо је више конструктивних предлога, од којих су неки већ имплементирани, а неки ће тек бити кроз измене закона.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Vučić podmlatku stranke predavao o emocijama i racionalnosti u politici

"Дијалог је увек важна ствар, али сви морају да буду спремни на то да ћете чути и нешто што вам се не свиђа. СНС, као један од политичких актера, спремна је да чује ствари о којима не мисли исто, али исто тако позивам и остале да, када ми нешто кажемо, немају став - то нам се не свиђа јер то ви кажете", навео је.

Истакао је да му је драго што се дијалог води у Парламенту јер, како каже, то је право место.

Наводи и да су изборни услови данас бољи него што су икада били, да нису идеални, али да су бољи него што су били 2012. године и у том смислу подсећа на кампању која је вођена против Томислава Николића.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Stefanović: Do poslednjeg trenutka borićemo se da Kosovo ne postane član Interpola

"За нас је важно да дијалог постоји и да се о тензијама у друштву разговара са сваким ко мисли да можемо нешто заједнички да урадимо. Мислим да је дијалог добар приступ, а не деструкција. Потребно је разговарати о томе шта је то што додатно можемо да поправимо, иако су изборни услови исти од 2012. године", навео је.

Стефановић каже да му је чудно то како је људима којима је систем био супер док су били на власти, исти тај систем и исти закони сада нису добри.

"Требали сте онда да нам оставите боље, али смо ми за разлику од њих спремни да и о томе разговарамо и да променимо, а не да чекамо да одемо у опозицијију", казао је Стефановић.

Истиче и да нема табу тема, као и да ће се разговарати и о стању у медијима, РЕМ-у, свему што се тиче бирачких спискова, забране функционерских кампањи и све друго.

"Али, само да се не сведе закон на захтев да спречимо Александра Вучића да учествује на изборима. Ми смо спремни да додатно ограничимо свим функционерима све, да покажемо да смо посвећени да дијалог успева", навео је Стефановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (53)

Mirka

09.10.2019. 13:30

Vazno je da postoji a narod zna da opozicija ma sta god joj se ponudilo ipak zanovetati i nestati.

Laki

09.10.2019. 13:32

Pregovori su jedini puta da se dodje do kvalitetnog resenja izmedju vlasti i opozicije.....

star

09.10.2019. 13:45

Pravo mesto za vođenje dijaloga između predstavnika sadašnje vlasti i opozicije je Parlament i verujem da će doneti pravo rešenje kada su u pitanju izborni uslovi.

Fodor

09.10.2019. 14:12

Dijalog uz posredovanje Kukana Flekeštajn i Mekalistera je odlična prilika da se napravi kompromis. Ko neće njegov problem.

Fodor

09.10.2019. 14:14

Opozicija ima razlog zašto ne učestvuje na pregovorima zato što znaju kakav im je rejting pa im je to alibi. Mislim na neizlazak.

МАЈА

09.10.2019. 19:31

важно је да дијалог постоји а то што неки не желе да учествују у њему то је њихова ствар

Milina

09.10.2019. 20:07

Najvažnije da dijalog o izbornim uslovima postoji i da je zaživeo. Potrebno je razgovarati i unaprediti i popraviti izborne usloveako postoji potreba za tim.

Tara

09.10.2019. 20:24

Gospodin Stefanovic je lepo definisao stav opozicije - to nam se ne svidja jer ste vi to rekli. To sto nam teraju iinat je vrlo nezrelo, neozbiljno i ne doprinosi nicemu.

caca

09.10.2019. 22:56

Ministar Stefanovic je pravi covek za poboljsavanje izbornih uslova u Srbiji!!!!!Dogovor je uvek vazan!!!

Marija M

09.10.2019. 23:40

Ovi koji su se odlucili za bojkot neka svoj strah od neuspeha kriju iza izbornih uslova. Sve im je obezbedjeno, ali kukavicu su uvek kukavice.

Egon

10.10.2019. 00:08

Razgovori su bitni, ali djilasov savez ne zeli ni da razgovara, ni da ide na izbore, ali zato hoce vlast.