ПОСЛАНИЧКИ клуб ДС највероватније ће поштовати одлуку Председништва странке да не учествују у преговорима о изборним условима који почињу данас, али њихов представник ипак ће се срести са посредником ЕУ Кнутом Флекенштајном.

Прочитајте још: „Европске вредности или Млађан Ђорђевић“: ДС пред важном одлуком о изборима

Према нашим информацијама, уочи дијалога у Скупштини, са Флекенштајном ће се срести посланик ДС Балша Божовић. Управо он је, по ранијој одлуци посланичког клуба, коју је Председништво ДС оспорило, и требало да представља демократе на скупу.

На овај начин посланици демократа могли би да нађу средње решење и остану доследни својој одлуци, а да се не оглуше о одлуку врха странке и не пруже прилику председнику Зорану Лутовцу да их искључи из странке.

Прочитајте још: Неслагања у ДС: Лутовац "искључио" посланике

Преговори, чији би резултат требало да буде унапређење изборног амбијента, водиће се под покровитељством Едуарда Кукана и Кнута Флекенштајна.

Напредњаке ће представљати Владимир Орлић и Владимир Ђукановић, а социјалисте Жарко Обрадовић и Ђорђе Милићевић. СДПС је овластио Милорада Мијатовића и Бранислава Јовановића. На састанку ће бити и председници ЛСВ и ЛДП, Ненад Чанак и Чедомир Јовановић, као и члан СДА Енис Имамовић.

Јединствену Србију заступаће председник Драган Марковић Палма и посланик Војислав Вујић, а СМС Владимир Ђурић и Алексадар Стевановић. Представник клуба Покрет за спас Србије биће Ђорђе Вукадиновић, а ПС-НС-УСС Маријан Ристичевић и Ђорђе Комленски. СВМ ће представљати Елвира Ковач, СДС Борис Тадић и Марко Ђуришић, ПСГ Петар Милетић и Павле Грбовић. Испред СПАС на састанку ће бити Александар Шапић и Владимир Глишић, а Нове Србије Велимир Илић и Мирко Јовић. Међу најављенима су представници радне групе Владе за сарадњу са ОЕБС, као и представници невладиног сектора.

БРНАБИЋЕВА: ПОКАЗАТЕЉ НЕОДГОВОРНОСТИ

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић оценила је да је одлука дела опозиције да не учествује у разговорима власти и опозиције у Скупштини, којима ће посредовати Европски парламент, показатељ њихове неодговорности:

- Ми ћемо разговарати са сваким ко жели да преузме одговорност, ако то они не желе, то је њихов проблем.