То што Аљбим Курти каже да Србе у Влади тзв. Косова неће представљати Српска листа је нешто што би можда он желео - али није оно што стоји у закону. Дакле, у Уставу члан 96 пише да ће представници Срба у Влади и Скупштини тзв. Косова бити изабрани већином представника те заједнице и то је суштина. То што говори лидер Самоопредељења да ће узети неког подобног Србина је исто као када бисмо и ми рекли, да нећемо да Курти буде премијер него ћемо узети неког другог, а што је просто немогуће - овако за наш лист Далибор Јевтић, потпредсендик Српске листе коментарише изјаву Аљбина Куртија лидера албанског поркета Самоопредељење који је освојио највише гласова на протеклим парламентарним косовскими изборима.


Истичући да се незадовољство албанских бирача политичком сценом на КиМ изразило гласањем за оне који су у претходном сазиву парламента, били у опозицији, партије Аљбина Куртија и Исе Мустафе, Јевтић истовремено указује да је такође, веома важно то што је Српска листа освојила свих 10 мандата.Ова победа Српске листе по његовим речима значи да нико други неће моћи да манипулише и тргује интересима српског народа на КиМ.

- Зато је било важно да ми у великом проценту победимо како не би дозволили да се појаве неки Срби би радили оно што им говоре они који желе да угрозе српске интересе - оцењује Јевтић док значај победе Српске листе истиче и Игор Симић потпредседник ове листе.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Српска листа убедљива, освојила преко 98 одсто гласова!


- Величанствени резултат Српске листе је мозаик победе Српске слоге и јединства у којем су свака Српкиња и сваки Србин дали свој лични допринос. Наш поносни народ на КиМ је показао пример одговорног понашања и борбе за националне интересе али и како се одазивамо када нас Србија зове. Убедљива победа Српске листе ће дати посебан ветар у леђа нашем председнику Александру Вучићу у борби за наш народ у наставку преговора али је ова победа истовремено пораз свих оних у Приштини, међународним круговима али и београдској опозицији који су желели да на овим изборима Срби буду подељени и слаби и на тај начин без могућности да се изборимо за опстак и останак српског народа на КиМ – рекао је “Новостима” Игор Симић носилац Српске листе поводом убедљиве победе на протеклим изборима.