Видео снимак председника Србије Александра Вучића како чита документ Централне изборне комисије Косова и Метохије на албанском језику постао је виралан на друштвеним мрежама и албанским медијима.


Већина медија на албанском језику известила је о том догађају још током конференције за штампу председника Србије и представника Српске листе, а онда су уследили и коментари на друштвеним мрежама.


Вучић је изненадио све, читао је на албанском и шалио се са албанским новинаром током конференције за штампу”, пише лист Тема, један од главних листова у Тирани.


Албански портал "Сот" пише да је Вучићев клип постао виралан након писања српских медија И да се шири највећом брзином.


Догађај је привукао огромну пажњу и на албанским медијима на Косову и Метохији.


"Председник Србије је јуце процитао документа на албанском и онда се окренуо ка новинару Тв Клан/Абц Неwс из Тиране и питао га ''је л'' у реду Сефери?'', а онда је похвалио новинара како прича српски, па навео да И он мозе да науци по нешто албански, али да ипак није паметан као кандидати Ненад Рашић и Рада Трајковић", пише косовски портал "Фронтонлине".


ПРОЧИТАЈТЕ И: ИЗБОРИ НА КиМ: 117.808 гласача бира 10 српских посланика


Многи су коментарисали начин читања председника Србије и то колико тачно чита.


То је покренуло расправу и у медијима и на друштвеним мрежама о српско-албанским односима и да ли је помирење могуће, а у једном од коментара се примећује да председник Вучић разуме да се мржњом не може ићи напред, мада уз напомену - "у последње време".


Председник Србије је у петак, на конференцији за новинаре, прочитао заглавље документа ЦИК-а И нашалио се са дописником ТВ Клан из Албаније. Тај део снимка можете да видите после 3:25 минута на видео клипу испод.