Шешељ позива Србе на КиМ да у недељу масовно подржe Српску листу

Танјуг

03. 10. 2019. у 19:53

Шешељ позива Србе на КиМ да у недељу масовно подржe Српску листу

Фото: Танјуг

Овога пута, чак и они који никада нису гласали на изборима у организацији Приштине треба да стисну зубе и дају глас Српској листи, поручује лидер СРС
Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ позвао је данас Србе на Косову и Метохији, и све друге који су лојални држави Србији, да у недељу. 6. октобра, масовно гласају и подрже Српску листу, јер, како је истакао, очи целог српства упрте су у њих.

"У ситуацији смо да треба сачувати оно што би се могло сачувати, а да бисмо то постигли ми Срби морамо бити јединственији него икада на овим изборима, и сви Срби, Роми, Муслимани, Горанци, Турци и Албанци лојални Србији треба да гласају за српску листу", изјавио је Шешељ у интервјуу телевизији "Мост".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Косово, високо на агенди, од Прага до Њујорка

Према његовим речима, све друге странке које се на овим изборима представљају као српске јесу "издајничке", и зато овога пута чак и они који никада нису гласали на изборима у организацији Приштине треба да стисну зубе и дају глас Српској листи.

"Веома је важно да у тој скупштини у Приштини свих десет Срба буду припадници Српске листе, да не буде ниједан издајник", поручио је Шешељ, и позвао и оне који немају документа самопроглашеног Косова да гласају са српским документима.

"Онда ћемо се ми после прегањати са странцима зашто је толико српских гласова одбијено и оспорити регуларност избора. Њихово је само да изађу", рекао је Шешељ.

СРС, како је нагласио, критикује власт када заслужује, али по кључним националним питањима је јединствена са влашћу.

"Пошто косовски сепаратистички устав и њихови закони предвиђају да се неке важне одлуке не могу донети без сагласности Срба, важно је да ниједан српски глас не одудара, да не буде издајнички. А Српска листа је блиска режиму у Србији и са њим се договара, и на тај начин што ће само Српска листа бити у скупштини у Приштини повећавамо ниво одговорности режима у Србији", казао је Шешељ.

Како је упозорио, на предстоојећим изборима Србима прете три велике опасности: прва је да тамо где су већински албанске средине неважећи листићи буду приписани некој од српских "издајничких" странака, друга опасност је да се гласови из дијаспоре претворе у гласове за те странке, а трећа опасност је појединачно поткупљивање Срба.

Шешељ је нагласио да, ако избори буду засновани на фалсификатима, Београд не сме да призна резултате, већ да мора да их оспори пред ОЕБС-ом, Саветом Европе и Саветом безбедности УН.

Најважнији аргумент да Срби масовно изађу је, према његовим речима, садржан у питању: да ли је боље да српски посланици буду само из Српске листе, или да међу српским посланицима буде и издајника.

"Када решимо ове проблеме и када ујединомо Србију поново, после ћемо се опет прегањати на изборима у Србији, али ово су кључни моменти где нема страначких подела и када сви морамо бити јединствени и патриоте, бранити отаџбину и нацију", казао је Шешељ.

"У недељу сваки Србин, то му је часна патриотска дужност, треба да изађе и гласа за Српску листу. Овог пута за Српску листу, а онда када буде Београд заказивао изборе и у српским општинма на КиМ онда свако према свом опредељењу", закључио је Шешељ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Dani Kovac

03.10.2019. 22:21

Da, slazem se sa Sesej, svi srbi sa kosovkim drzavljanstvom , masovno da izadju na izbore...

Kako država Kosovo ne postoji

04.10.2019. 09:59

@Dani Kovac - tako ni Srbi sa kosovskim državljanstvom ne postoje. Naime, radi se o lokalnoj samoupravi u okviru države Srbije.

Dani Kovac

04.10.2019. 14:41

@Dani Kovac - Ima drzavljana Kosova: i srba, kao i albanscs, bosanaca, crnogoraca, turaka...

Kangaroo

04.10.2019. 12:27

Rece Voja da smo u situaciji da treba sacuvati ono sto bi se moglo sacuvati i da zbog toga svi Srbi treba da glasaju za Srpsku Listu. Nije rekao sta je to sto bismo mogli sacuvati.