Спот који је кандидат коалиције "Слобода" на КиМ Ненад Рашић објавио на албанском језику показује јасне намере листе Раде Трајковић да се промени изборна воља Срба који живе на КиМ, оценио је данас члан Председништва СНС Горан Весић и истакао да је циљ да се на изборима на КиМ изаберу представници Срба који би, како каже, подржали Рамуша Харадинаја, Хашима Тачија и друге албанске партије.

Весић је за Танјуг рекао да се иза обраћања Рашића на албанском језику у предизборном споту крије намера да се промени изборна воља грађана српске националности на КиМ тако што би део албанских бирача гласао за листу Раде Трајковић која је, како наводи, партнер Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и Бошка Обрадовића.

"Сада се јасно показало какав план имају Рада Трајковић и Драган Ђилас на КиМ. Очигледно да део албанских бирача гласа за кандидате ове листе и да обезбеде да неки од њих постану посланици како би сутра подржали Харадинаја, Тачија и остале албанске партије да формирају владу", каже Весић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Vesić podneo krivičnu prijavu protiv Đilasa i Miljuša

Оценио је да се на КиМ спрема сличан сценарио као на изборима у Босни и Херцеговини када је део бошњачких бирача гласао за Жељка Комшића и тако, наводи Весић, изабран представник Хрвата за којег већински хрватски народ није гласао.

"Очигледно се и на КиМ припрема да се изаберу посланици за које српски грађани неће гласати како би се променила изборна воља Срба на КиМ", каже Весић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  ПРИШТИНА УВЕЛА "ЛИСТЕ НЕПОЖЕЉНИХ": Рампа уз прећутну сагласност Америке, да би погурали "своје" Србе

Према његовим речима, то јасно потврђује план који је, како, Ђилас изрекао 2013.године, а то је да се, каже Весић, иселе сви Срби са КиМ и на тај начин реши косовско питање.

"Само што им Ђилас није понудио да се уселе у његове некретнине којих, по сопственом признању, има у вредности од 25 милиона евра", рекао је Весић.

Истиче да све што раде Трајковић, Ђилас, Јеремић, Обрадовић заједно са представницима албанских странака, јасно говори да Срби треба да изађу на изборе и гласају за Српску листу.

"Глас за Српску листу је глас да се заштите интереси Срба на КиМ, а глас за било коју другу листу заједно са албанским бирачима, јесте за то да Срби нестану са КиМ", закључио је Весић