У емисији “Хит твит” били су гости Жељко Митровић, Чедомир Јовановић и Марко Уљаревић. Они су се, овом приликом, дотакли и дешавања у Ректорату Универзитета у Београду и нападима на Синишу Малог.


Говорећи о блокади Ректората, Јовановић каже да је њега нормално да млади људи буду политички ангажовани, алудирајући на то да су протести студената политички мотивисани, преноси pink.rs.


Каже да ће увек подржати младе у политици.


- Смета ми што њихови лидери нису рекли „да, они су наши“ – каже он и додаје да би решење доктората Синише Малог истовремено требало да буде решење свих других.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Докторат Синише Малог као политичка муниција


Митровић се слаже да млади имају право да се баве политиком, имају право на све, осим да, како каже, блокирају неку институцију ако нису 100 одсто у праву.


- Запитао сам се Откуд Мали после добрих резултата тема свега овога? Онда сам ја почео мало да копам и пронашао да је Раша Карапанџа, професор, имао фирму која се звала ЦИФ, и која је производила софтвере који користе банке, а који нису добри, односно не раде – испричао је Митровић.


Фото: pink.rs


Он је објаснио да је у то време Мали био председник УО Комерцијалне банке и није хтео да купи тај софтвер.


- Испоставило се да је био у праву, јер софтвер не ради – објаснио је Митровић, додајући да је управо лични анимозитет разлог хајке на министра.