Митровић позвао Ђиласа на дуел у Хит Твит: Ако је ишта од тога тачно, ја ћу му поклонити цео Пинк!

Новости онлине

27. 09. 2019. у 13:49

Митровић позвао Ђиласа на дуел у Хит Твит: Ако је ишта од тога тачно, ја ћу му поклонити цео Пинк!

Фото: Промо

Суђење између Драгана Ђиласа и Жељка Митровића, по Ђиласовој приватној кривичној тужби, одржано је данас у Београду
Суђење између Драгана Ђиласа и Жељка Митровића, а по Ђиласовој приватној кривичној тужби, одржано је данас у Београду.

Ђилас је тужио власника ТВ Пинк, Жељка Митровића за изрицање увреда у његовим отвореним писмима емитованим у "Националном дневнику".

Данас је одржано саслушање, а Жељко Митровић је са својим правним тимом изнео одбрану, док је Ђилас саслушан као приватни тужилац. Након завршетка саслушања, Жељко Митровић дао је изјаву поводом овог поступка.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Митровић: Ђилас зна да не дугујемо порез, тужићемо га

- Чини ми се за сада да процес иде у добром правцу. Данас смо инсистирали на чињеничним упориштима за све квалификације које сам давао у својим отвореним писмима. Ослонили смо се на чињенична упоришта, пре свега на основу наших личних искустава, а затим је то потврдила, чини ми се, и држава процесима које води против челника медијске агенције "Дајрект Медиа" и против саме агенције, због злоупотребе у области медијског бизниса у Србији. Квалификације које смо дали, а које су понекад биле обликоване на начин да би неко помислио да могу бити увредљивог карактера, биле су тако обликоване да би скренуле пажњу јавности, у чему мислим и да смо успели, и мислим да би суд могао да уважи. Мислим да су све оне квалификације, типа "лажов, лопов, криминалац" данас у неком смислу уважене као облик комуникације у циљу скретања пажње јавности да би се такве друштвене аномалије и девијације у будућности исправљале - рекао је Жељко Митровић.

Митровић се осврнуо на своје и искуство ТВ Пинк са агенцијом "Дајрект Медиа", чији је Ђилас власник:

- Наше искуство, када говоримо о чињеничним упориштима, јесте такво да је од сваке уплате агенције "Дајрект Медиа" коју је Пинк добијао, морао да врати 15 одсто. И то је стварна аномалија јер нигде у свету телевизија не мора да агенцији узврати 15 одсто по свакој уплати. То годинама траје и то је правило један лош амбијент и озбиљну девијацију која је уништавала медије у Србији. Ако се овај процес разреши како треба, чини ми се да ће то бити основа за успостављање бољих и здравијих односа у области медијске индустрије у Србији.

У својој изјавио, Жељко Митровић се осврнуо и на лажи Драгана Ђиласа које је изнео јуче, након што му је новинар ТВ Пинк поставио питање на које није желео да одговори. Наиме, Ђилас је уместо да одговори на питање, оптужио ТВ Пинк да држави дугује 25 милиона евра.

- Искористио сам прилику на суђењу када је судија питао мене да ли имам нешто да питам приватног тужиоца. Питао сам га: 'Како те није срамота да лажеш онако бесомучно и брутално?' - рекао је Жељко и најавио тужбу против Драгана Ђиласа:

- Судија је рекао да то није ствар за овај процес, тако да ће то бити ствар наше кривичне тужбе према њему. Таква бексрупулозна лаж која се данас користи у политичкој дебати у Србији, мада ми нисмо политички актер већ медиј који може некоме да се допадне или не допадне по свом политичком профилу. Никако не заслужујемо бруталне лажи, а ни Србија не заслужује да стално буде изложена неким измишљотинама, јер ако тога буде превише, више се неће знати шта је истина а шта лаж. Постављаћемо питања сваки дан, а ја га позивам јавно на дуел са мном, може већ у недељу у емисији 'Хит Твит' па да расправимо све пред очима Србије и целе јавности, да видимо коме ми то и шта дугујемо. Ако је ишта од тога тачно, ја ћу му поклонити цео Пинк.

У овом спору са Драганом Ђиласом остало је да обе стране изнесу завршну реч, а то рочиште заказано је за новембар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)