После објављивања снимка на коме се чује како Драган Ђилас наводно прети саобраћајном полицајцу зато што га је зауставио због учињеног прекршаја новинари су у више наврата од њега покушавали да добију потврду да ли је снимак аутентичан.

Ђилас је и на конференцији за медије СзС одбио да одговори да ли је он човек који је полицајцу претио отказом већ је уместо тога оптужио Телевизију Пинк да држави дугује 25 милиона евра.

На његове лажне оптужбе реаговао је власник Пинк телевизије, Жељко Митровић.

- (Ђилас) ради ово већ ко зна који пут. Уместо да одговори на питање новинара да ли је аутентичан снимак, да ли је аутентичан глас на снимку где он прети полицајцу који само врши своју дужност да ће остати без посла и притом се опходи према њему као да је човек са улице, а не униформисано лице које само ради своји посао, он измишља и бави се лажима - навео је Митровић у изјави за ту телевизију.

Он подсећа да је већ више пута рекао да је Ђилас једна неописива лажовчина и тај облик "фејк" информације које покушава да наметне је један од политичких облика који је познат у целом свету, али овде је дошао до своје кулминације.

Прочитајте још - Ђилас под истрагом због корупције


- Он је данас рекао да нам је 13 милиона пореза опроштено. Јавни подаци су свима доступни и показују да не дугујемо ни један једини евро пореза ни једној од државних институција. Само у претходних 12 месеци смо платили 1,7 милијарди динара пореза по различитим основама – што ПДВ, што по запосленима, што пореза по одбитку, што мог личног. То значи да ми у овом тренутку не дугујемо ни један једни динар пореза - прецизирао је Митровић.

- Новац који смо добијали од банака је новац који враћамо. АОФ је само једна банака и он не каже да је сваки пут новац враћен, и ако је подигнут неки нови зајам или кредит он је увек са високим каматама плаћен и увек враћен - истакао је Митровић.

Према његовим речима, те "фејк "информације су нешто што оптерећује нашу јавну сцену.

- Бојим се да је све више и више тих информација које су лажне. Што се више приближавамо изборима све ће више бити тих лажних инфомрација. То један од разлога што ми те људе не зовемо на нашу телевизију јер нећемо да од ове телевизије направимо некакво твитер игралиште у коме је фејк искључиви облик политичке борбе - рекао је Митровић.

Како је додао, то што неко нема ни националну, ни економску политику, ни међународну политику не значи да ми треба да га уважамо са његовим измишљотинама и лажима.

Он је додао са Ђиласом има неких десетак суђења.

- Ми имамо неких десетак суђења, али је ово први пут када ћемо ми њега тужити зато што је ово сада превазишло сваку меру. Он зна да ми не дугујемо порез. Он има врло добре, врло прецизне информације и ми ћемо овог пута да га тужимо па нека докаже на суду. Ми ћемо на овоме инсистирати у следећих неколико месеци док год ово не истерамо до краја - казао је Митровић.

- Неко ко вас тако гнусно оптужи да дугујете некакав новац држави то може бити неко нема никаквих стварних и озбиљних амбиција да учествује у политичком животу Србије. Политички живот Србије се мора очистити од лажова - додао је власник Телевизије Пинк.

(Пинк)