Косовски Албанци неће да предају захтев за чланство у Интерполу за овогодишњу Скупштину у Чилеу, не зато што не желе, већ знају да ће да изгубе на гласању, јер више немају већину, изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма гостујући на ТВ Пинк.

Према његовим речима, некада су Албанци и државе које им помажу "кршили међународно право, јер су доносили одлуке већином гласова, а не по међународном праву, што данас више не могу".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Интерпол крије ко "гура" Приштину

"Председник Србије Александар Вучић и министар спољних послова Србије Ивица Дачић бораве у САД где ће заједно радити и борити се за Србију и ја очекујем по њиховом повратку из Њујорка да ће бити још земаља које ће повући признање једнострано проглашеног такозваног независног Косова", каже Марковић и додаје:

"Ми знамо да Немачка, Француска, Велика Бритања неће променити свој став када је у питању Косово и Метохија, зато што су они били уз САД главни организатори бомбардовања Србије 1999. године и они желе да НАТО агресију оправдају преко статуса такозваног независног Косова.

Марковић се осврнуо и на предстојеће изборе на Космету.

"Албанци лобирају неке Србе на Косову и Метохији да на ванредним парламентарним изборима 6. октобра гласају за неку наводно српску, листу под називом ''Слобода''. Ту листу воде послушници Рамуша Харадинаја, Хашима Тачија и Фатмира Љимаја и они ће радити за њих", рекао је он и наставио:

"Међутим Срби на Косову и Метохији знају да је њихова база Београд, да без Београда не могу да живе, да их Београд никада неће издати, да Београд финансира не само плате, већ и инфраструктуру и све остало. Позивам све Србе на Косову и Метохији да гласају за Српску листу, јер тиме гласају за Србију, а не за албанске терористе", нагласио је Марковић.

Драган Марковић Палма, Фото З.Јовановић

Марковић је најавио и да ће коалиција СПС - Јединствена Србија и на наредне изборе изаћи у том саставу.

"Наш програм је познат, а то је - социјална правда, борба против беле куге, помоћ пољопривредним произвођачима, улазак у Европску унију, решење питања Косова и Метохије, да се заустави одлазак младих из земље. Ја сам рекао да ће кандидат коалиције СПС - Јединствена Србија за премијера Србије бити Ивица Дачић и од тога не одустајем. Нико због тога не може да се љути. То је као један фудбалски клуб. Највише се очекује од Роналда и Месија. Свако има свог Роналда и Месија. У нашем случају то је Дачић. Ја мислим да чак треба понудити и листу будућих министара", закључио је лидер Јединствене Србије.