Представници Српске листе позвали су Србе у Косовском Поморављу да буду јединствени и најавили градњу нових кућа за породице Зорана Симића у Пасјану, Саше Трајковића у Бостану, а најављена је и изградња новог Дома здравља у Партешу.


Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић позвао је Србе у овом делу Косова на јединство истакавши да је оно сада више него икада пре потребно, преноси Косово онлајн.


Јединство је наше најјаче оружје и наша снага у борби која нас очекује и која неће бити ни мало лака. Оно нам је потребно и да би нашој држави Србији обезбедили добру позицију за преговоре, а њих чека ни мало лак посао. Што смо јединственији то ће решење за нас који живимо на простору Косова и Метохије бити боље“, рекао је Јевтић у Партешу и поручио да сви заједно треба да се окупе око барјака Српске листе.


Међу пројектима које је косовско Министарство за повратак и заједнице којим руководи Јевтић имплементирало у Косовском поморављу је и изградња игралишта за најмлађе у Дечијој установи „Колибри“ у Коретишту.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Српска листа: Срби да искористе своје право и изаберу легалне представнике


Недостатак безбедности, али и тешки економски услови у којима живе, највећи су проблеми које су окупљени грађани изнели челницима Српске листе.


Очекујемо да већ у наредном периоду конкурс за нова радна места буде расписан, пре свега јер овде видим доста младих људи. Када немате ту сигурност, свој лични доходак, онда је заиста тешко да планирате будућност. Канцеларија за Косово и Метохију ће услишити наше захтеве и молбе и на наш предлог отворити радна места која су потребна", рекао је председник СЛ Горан Ракић.


О томе ко ће бити упослен, рекао је Ракић, одлучиваће грађани који ће бити укључени у израду мапе најугроженијих породица чијим члановима је потребно запослење.


Захвалност за то што су, како је рекао, све поделе и размирице оставили по страни Србима је пренео потпредседник Српске листе Игор Симић.


"Сви они који би волели да нас баце на колена онако како Срби на Косову и Метохији никада нису пали би волели да нас виде разједињене, подељене и слабе. Зато вам хвала што сте поделе оставили по страни. Ми имамо један барјак који има црвену, плаву и белу боју са грбом Немањића иза кога сви стојимо у борби за сваког Србина на простору Косова и Метохије“, рекао је Симић.


Он је рекао да представници Српске листе не дају лажна обећања, јер су свесни одговорности које имају пред онима који их бирају.


Други у свом програму имају само нападе на председника Србије и Српску листу, али они не нападају Српску листу ни због Симића, Ракића или Јевтића већ због онога што је основ опстанка српског народа, а то је однос са нашом државом Србијом и наша борба кад неко нападне Србе да за то неко мора да одговара“, рекао је Игор Симић.


Представници Српске листе су током дана разговарали и са градоначелницима Партеша и Новог Брда Драганом Петковићем и Светиславом Ивановићем, а посетили су и храм Свете Тројице у Партешу.СРПСКА ЛИСТА: НЕОСНОВАНЕ ОПТУЖБЕ СЛОБОДАНА ПЕТРОВИЋА


Званичници Српске листе (СЛ), најјаче странке косовских Срба, осудили су изјаве нападе лидера косовске Самосталне либералне странке Слободана Петровића на директора Канцеларије Владе Србије за КиМ Марка Ђурића


"Лажно је све оно што ових дана долази од стране Петровића, али и Јаблановића, Рашића и Раде Трајковић јер они имају само један интерес, а то је да себе ухлебе и обезбеде позиције како би и даље у (косовској) Скупштини и институцијама ћутали и вршили сву ону штету који су чинили свих ових година, од гласања за престанак надгледане независности до неких других одлука када нису подигли свој глас“, рекао је у Коретишту потпредседник Српске листе Далибор Јевтић.


Како се наводи у саопштењу Српске листе, он је додао да су "они ћутали и кад су нападали српски народ и цркве, на одлуку ЦИК о забрани гласања са српским личним картама и свему ономе што је било у интересу српског народа“.


"Наши сународници који имају права гласа треба на све те лажи и обмане да врло јасно одговоре и 6. октобра на изборима гласају за Српску листу. То је једини начин да оне штеточине у политичком смислу пошаљемо у политичку историју и једном за свагда коначно у институцијама имамо чисту ситуацију када је у питању одбрана српских интереса на Косову и Метохији“, рекао је Јевтић.


Други потпредседник Српске листе Игор Симић такође је истакао да је "лаж то што Слободан Петровић каже да ће делити 10,15, 20 хијада евра, јер такав план није добио подршку Владе и није реалан“.


"И без обзира колико се трудили неки странци и неки Албанци да имају Србе као што је он, неће их много наћи, јер ви најбоље знате како је тешко опстати овде и колико би живот био још тежи да нема помоћи државе Србије која финансира опстанак Срба на овим просторима и социјална давања и пензије и плате“, поручио је Симић.