НОВО БРДО - Опомињући да је Српска листа одлуком ЦИК-а Косова да се на предстојећим изборима шестог октобра не гласа са српским документима ускраћена за више хиљада гласова бирача који подржавају ову Српску листу, представнции ове листе који су у петак обишли косовско поморавље истакли су да је њихов суштински циљ залагање за останак и опстанак нашег народа на подручју Косова и Метохије. Они су у општини Партеш позвали мештане на јединство и да се окупе око српске заставе и Српске листе коју подржава држава Србија, а која како је рекао председник СЛ, Горан Ракић у највећој мери финансира опстанак Срба на Космету.


Прочитајте још: Истраживање: Српској листи 91 одсто,Радоичић први заштитник


- И поред досадашњег улагања у свим сегментима наших живота, Влада Републике Србије одобрила је отварање нових радних места за запошљавање наших људи који живе на овим просторима а то је оно што нам је преко потребно јер без сигурних прихода и сигурне егзистенције не можемо имати сигурну будућност - поручио је Ракић у Партешу где су представници Српске листе посетили локалну амбуланту одакле су позвали мештане да заједно са њима учествују у креирању нових неопходних радних места пре свега за младе како би они градили будућност на овим просторима. И потпредседник ове листе и минстар за повратак Далибор Јевтић позвао је Србе на јединство и најавио да ће Српска листа уз помоћ државе Србије радити и на инфраструктурним објетима у сеоским срединама и свуда где Срби живе.


Прочитајте још: Српска листа: Ђиласов списак лепих жеља, неутемељен у реалности


- Јединство о је наше највеће и најајче оружје и снага у борби која нас очекује и која није нимало лако.Јер што смо јединственији то ће решење за нас који живимо на Косову и Метохији бити боље - казао је Јевтић и додао да упрвао из тог разлога Српска листа ради на два фронта. Како је истакао у изјави за “Новости”, поред оне институционалне и борбе у политичком смислу против албанских политичара у Приштини, Срска листа на све начине помаже српском народу на КиМ, поготову како је указао, вишечланим и породицама са децом а све то са крајњим циљем а то је опстанак Срба а КиМ. Уверен да је нејединство српског наорда далеко иза Срба на КиМ и да је оно важило за нека претходна времена је и Игор Симић, потпредседник Српске листе који је осврнувши се на одлуку Цик-а да забрани гласање са српским документима на предстојећим изборима рекао да је у питању „ здружени подухват са једне стране албанских политичара из Приштине а са друге, међунаордне заједнице са циљем напада на Српску листу и смањење броја Срба који би гласали за ову листу.

- Иако нам је на располагању још једна судска истанца а то је Уставни суд, имајући у обзир да је предугачак рок у којем би донео евентуалну одллуку и да неће моћи да промени систуацију на терену, уверен сам да ће управо оба одлука која је уперена против интереса Срба да им буде подстрек и позивам Србе да још једном како смо то знали и у прошлости да , они који имају могућности, сложно гласају и изаберу своје праве представнике а не оне који служе интересима Приштине и своје личне интересе-рекао је за наш лист Игор Симић, потпреддседник Српске листе .Упитан колико је еветуалних бирача ускраћено да гласа , Симић је одговорио да је у питању више хиљада гласача.

КУЋА НА ПОКЛОН

Представници Српске листе обишли су у петак породице Зорана Симића из Пасјана која живи у веома тешким условима и најавили изградњу куће као и породицу Трајковић са четвроро деце у селу Бостане у општини Ново Брдо. -Пошто са породицом не намеравам да се селим одавде, нова кућа нам значи живот и опстанак мени и супрузи али и мојој деци а надам се и њиховим потомцима - казао је Драган Трајковић дочекујући представнике Српске листе који су малишанима уручили бројне поклоне.