Вучић: Навикли смо на Ђиласову бахатост, али то да прети да ће се борити против оних који раде свој посао - то је скандалозно

Новости онлине/Агенције

20. 09. 2019. у 09:46

Вучић: Навикли смо на Ђиласову бахатост, али то да прети да ће се борити против оних који раде свој посао - то је скандалозно

Александар Вучић
Фото: printscreen

То тако ни мали Перица не замишља! Онда су дошли у Теразијски тунел, па су претили човеку, полицајцу у цивилу, који је радио свој посао, а не партијски посао. Ко су они да отпуштају људе - пита се председник Вучић
Говорећи о скандалозном снимку на којем се чује како лидер СзС Драган Ђилас прети саобраћајном полицајцу отказом, председник Александар Вучић каже да, када су окупирали Председништво запитао се докле им иде машта па су мислили да ће га заузети и постати председници.

- То тако ни мали Перица не замишља! Онда су дошли у Теразијски тунел, па су претили човеку, полицајцу у цивилу, који је радио свој посао, а не партијски посао. Ко су они да отпуштају људе? - запитао је Вучић, гостујући на емисији "Ново јутро" на ТВ Пинк.

Каже да му у снимку није чудно то што псује и прети, јер је Ђилас свакако бахат, али да му је страшно то што је поручио да ће се борити да "такви као он (они који раде свој посао) добију отказе".

Прочитајте још - Вучић: Ђилас и Шапић упропастили Београд

- Реакција шефа је такође страшна. Он се практично извињавао Ђиласу јер је његов полицајац радио свој посао. Надам се да смо данас мало боља земља, али сам сигуран да овакви проблеми и даље постоје и да ће постојати - каже председник.

Када је реч о Ђиласовој идеји за Косово - да Вучић не буде на власти, председник каже да опет нисмо чули које то решење он нуди.

ПОСЕТЕ ЉУДИМА БЕЗ КАМЕРА

Председник Србије Александар Вучић истакао је после ненајављене посете Књажевцу, да ће практиковати одлазак без камера, "јер су тада људи слободнији да кажу шта мисле".

- Људи отвореније говоре о проблемима, о томе шта би да промене код наших људи у локалу, сазнајемо шта желе, који су им проблеми, па сам тако сазнао по први пут да имају проблеме са наплатом ваучера, а не зато што ми нисмо дали новац, јер смо га дали унапред, већ су неки кренули са лажним ваучерима. Ово не бих ни знао да нисам отишао међу људе - каже председник, додајући да је управо из овог разлога важно да одлази међу људе и то без камера и новинара.


"РЕШАВАМ И ТУЂЕ СТВАРИ ЈЕР, ОНИ КОЈИ ТРЕБА ДА ИХ РЕШАВАЈУ, ТО НЕ РАДЕ"


Говорећи о снимку из Калне који је обишао интернет, председник каже да "нешто није у реду", чим је тај снимак одгледан више пута од снимка отварања ауто-пута. На питање зашто решава проблеме које треба да решавају његови сарадници, Вучић каже следеће:

- Рекао ми је отац, када сам кретао у обрачун са тајкунским властима, да они који прихватају највеће изазове имају највише проблема, а ја сам му одговорио да, ако не прихватиш изазов, сви ће наћи изговор да се склоне и пребаце кривицу на другог. Зато смо решили швајцарце, зато сам разговарао са Мајом Павловић, решили смо Бристол, а све захваљујући доброј вољи и изналажењу улаза на нека друга врата - каже Вучић.


ПОНУДИО ИМ ДА ВИДЕ СНИМАК УДЕСА

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је изјавио саучешће породици Станике Глигоријевић, која је погинула на наплатној рампи у Дољевцу у јануару ове године, јер то није урадио функционер СНС и бивши директор Коридора Србије Зоран Бабић, који је био у аутомобилу у тренутку несреће.

Вучић је казао да је Станикином супругу понудио да види снимак несреће, али и да га је упозорио да је он - стравичан. Додао је и да не разуме Бабића који није могао да оде до породице Глигоријевић, већ је саучешће само изјавио телефоном, а "стигао је да иде у Грчку, Минхен, на Брионе, не и у Књажевац".


Основно јавно тужилаштво поднело је недавно Основном суду у Нишу оптужни предлог против возача "шкоде" у којој се налазио Зоран Бабић, више од седам месеци након несреће. У овом удесу је живот изгубила Станика Глигоријевић (52) из Дебелице, док је неколико особа повређено. Возач "шкоде суперб" Д. С. терети се за тешко дело против безбедности у саобраћају, а како се наводи у предлогу, он је 31. јануара у 8 и 20 ујутру на Дољевцу на трећем каналу за наплату путарине, не придржавајући се ограничења брзине, угрозио живот страдале, као и још петоро људи.

Тужилаштво тражи минимум пет година затвора за возача и исто толико година забране вожње, као и да се пред судом испитају сви сведоци и актери. Такође су тражили увид у снимке безбедносних камера са наплатне рампе, који медијима и јавности никада нису достављени. У оптужници се наводи и да се аутомобил у тренутку удеса кретао брзином од 93 км/ч и да возач није држао растојање између свог аутомобила и "опела" у који је ударио и у коме је жена погинула.

ТЕШКА ЈЕСЕН, ПОКУШАВАЈУ ДА СЛАБЕ СРПСКУ ЛИСТУ

Председник Србије Александар Вучић рекао је да косовски Албанци формирањем својих српских листа покушавају да слабе Српску листу, и скреће пажњу на опасност да ће приштина након пуног међународног признања наћи начина да над остатком Срба спроведу нови 17. март 2004.

Вучић је, гостујући на ТВ Пинк, упитан за предстојеће изборе на Косову и Метохији, и напоре Албанаца да слабе Српску листу, навео да они имају своје три листе Срба. „Њихов циљ је да избаце више хиљада српских гласова за Српску листу. Њима је суштина да се Београд не пита ништа“, истакао је он.

Казао је да ће Албанци рећи да немају ништа против Срба, али да се то односи на "Србе независног Косова"

„Наравно док не добију међународно признање, а онда ће да причају и да их пет одсто Срба угрожавати и наћи ће начине да проведу поново 17.март 2004“, објаснио је он.

Констатовао је са горчином да је Србија и тада „генијално реаговала“, као и на друге ствари око Косова и Метохије.

Поновио је да нас чека ужасно тешка јесен по питању Косова и Метохије.


СУТРА СА СРБИМА ИЗ РС, КОМПЛИКУЈУ СЕ СТВАРИ У РЕГИОНУ

Председник Александар Вучић приметио је да се ствари у региону компликују и поручио да Србија не жели проблеме, те најавио да ће сутра о ситуацији у БиХ разговарати са политичким представницима Срба из Републике Српске.

Он је најавио да ће о ситуацији у БиХ сутра разговарати са представницима свих значајнијих странака из РС, са лидером СНСД Милорадом Додиком, СДС-а Мирком Шаровићем, ПДП-а Браниславом Бореновићем и другима.

"Сви ћемо да разговарамо о томе, јер желимо да очувамо мир за српски народ, да не угрозимо напредак Србије. Не треба нам заустављање напретка, већ мир", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Додао је да зато ситуација није лака и да га представници међународне заједнице, у складу са Дејтонским споразумом, питају и за ситуацију у Босни и Херцеговини.

Вучић је пренео да увек свима понавља да се Србија не меша у њихове односе, те да је Србија ћутала и када су Северна Македонија и Црна Гора, одлучивале о НАТО, јер је то унутрашње питање сваке земље.

"Ми нећемо у НАТО, Србија је војно неутрална и зато ћемо да се наоружамо и опремимо, да можемо да чувамо своје небо и земљу од свакога", поручио је Вучић.

Додао је да за годину или две много "снажнијим блоковима неће бити лако да ударе на Србију, чиме смо земљу сачували", те навео да се Србија не опрема да би неког напала, већ управо из превентивних разлога.

"Али, суштина је у томе да ми се чини да се компликују ствари у региону и да је боље решавати их, него их остављати за будуће време, јер у том будућем времену једна искра може да направи велике проблеме са све нас. Ја се надам да их нико не жели, а сигуран сам да их Србија не жели", рекао је Вучић.

РЕКТОРАТ БЛОКИРАЛИ ПОЛИТИЧКИ АКТИВИСТИ,ЦИЉ ИЗАЗИВАЊЕ ХАОСА


Председник Вучић оценио је данас да је циљ блокаде Ректората, која је дело политичких активиста, а не студената изазивање политичког хаоса како би држава послала полицију и силом их избацила.


"Држава није слала полицију и није била насилна према њима ни када су шутирали људе по улици, окруживали Председништво, упали у РТС", рекао је Вуцћић за ТВ Пинк и поновио да је један од главних вођа студената који су блокирали Ректорат човек који има 30 година и да су и студентске организације потврдиле да немају везе са блокадом Ректората.


Упитан да ли су и грађански протести били заиста грађански или партијски, Вучић је казао да док су били делимично грађански он је желео да слуша захтеве грађана, а онда су, наводи, партијски активисти то преузели.


"На крају смо схватили да је упад у РТС био због истраге која се водила против Драгана Ђиласа око секунди, да би се та истрага прекинула. Мислите да иза тих протеста и акција постоје неки велики циљеви, а заправо увек иза њих стоји криминал и заштита пара појединаца", рекао је Вучић.


На питање да прокоментарише прелазак председника Општинског одбора ДС у Руми Ненада Боровића у СНС, који су поједини представници опозиције критиковали, Вучић је одговорио да му једраго што је тај човек сада део његове странке.


"Тај човек је побеђивао нас као радикале, то је човек који има велики углед, у политичкој трци се борио против СНС жестоко, али је сада подигао глас. Само се магарац не мења, сваки човек напредује. Он је борац и даће нову енергију странци и од њега очекујем много у будућности", рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (37)

Ana Zemun

20.09.2019. 10:13

Đilas je bio i ostao bahat. Bez i jedne konstruktivne ideje, bez bilo kakvog programa, bez podrške građana. Ali prepun pokradenog novca.

nikola

20.09.2019. 10:17

Dobro u pravu ste,on nije valjao...ali molim vas pogledajte sad kakvo je stanje. Ako mozete,dajte popravljajte. Klizimo u provaliju. Hvala.

Vlade

20.09.2019. 10:23

NEMOJTE NAS VIŠE ZABAVLJATI SA ĐILASOM I OSTALIM POTOMCIMA KOMUNISTA KOJI SU DRMALI BIVŠOM DRŽAVOM I PONAŠALI SE BAŠ OVAKO I GORE.I KOJA JE TO KAZNA OD 600 DINARA.SVE PREKRŠAJE KOJE JE NAPRAVIO VREDE MANJE OD NEUPALJENOG SVETLA U SRED BELA DANA.

Fodor

20.09.2019. 10:50

Oblik političke borbe koji sprovodi Djilas je kao u nekom narko kartelu. Oni nemaju ni morala ni štofa da se bave politikom.

Jovan

20.09.2019. 10:52

Djilas i ekipa ne mogu da se pomire sa činjenicom da neko može da ima rezultate i da domaćinski brine o svojoj državi.

Драган Р

20.09.2019. 10:53

Тачно је председниче, нисмо чули које решење за КиМ нуди Ђилас, а нећемо га ни чути јер га и нема. Али то и није неки проблем јер Ђилас, његова странка и његова коалиција имају подршку мање од 10% грађана ове земље. Проблем је што и од вас, који имате апсолутну власт у Србији и убедљиво највећу подршку грађана, још увек нико није чуо прецизан, јасан и недвосмислен план за решење проблема КиМ. А то што радите туђе послове је доказ да у овој земљи сисем не функционише.

Pavlović Goran

20.09.2019. 11:15

Pitajte Predsednika zašto ista pomoć meni sa 15.000.din. invalidske penzije sa teškom operacijom srca, i ista pomoć onom sa 80.000.din penzije.

Dragomir

20.09.2019. 11:27

Pošto nema nikakav program, Đilas misli da će bahatošću i bezobrazlukom da uplaši nekoga, ali to je put u političku istoriju.

Veca

20.09.2019. 14:05

Dilas ideja nema,programa i cilja nema,podrsku od naroda nema,samo bahatosti i smisljanja kako da izazove haos i nasilje.

Marko

20.09.2019. 15:08

Razgovor Đilasa sa policajcem je primer bahatog političara punog para koji misli da mu niko ništa ne može.

Joca

20.09.2019. 15:23

Pa šta je taj Djilas, pa stvarno ne znam koji čovek može njega uopšte da podrži sem ako ne dobije neke novce

Serbinator

20.09.2019. 16:13

Đilas nema na koga nije vikao i gde se nije bahatio. Stvarno je težak i naporan čovek.