Неискрена брига Драгана Ђиласа за Косово и Метохију је слика и прилика његовог Савеза за Србију, који чине политичке фразе, демагогија и лажи, оценила је данас Српска листа реагујући на план који је Ђилас данас представио оцењујући да је то списак лепих жеља неутемељен у реалности.


"Ђилас, Јеремић, Тадић и остали лидери српске опозиције у црно су завили српски народ на Косову и Метохији, и док су државе у њихово време у буљуцима признавале једнострано проглашену независност Косова, власт предвођена председником Александром Вучићем се изборила да двоцифрен број земаља повуче то признање, због чега данас паника хвата и Приштину и њене спонзоре", указала је СЛ у саопштењу.


Само то би било довољно да Срби на Косову и Метохији председнику Вучићу и његовој политици пруже безрезервну подршку, наводи СЛ.


"А када томе додамо чињеницу да Србија данас реализује највећи инвестициони програм у српским срединама на Косову и Метохији, какав није виђен деценијама, постаје кристално јасно ко истински брине о српском народу у јужној покрајини, а ко се нада да би могао да га злоупотреби за себичне политичке и тајкунске интересе", истиче СЛ.


Прочитајте још: Стефановић: Ђиласа, Јеремића и Обрадовића Косово не интересује


Они наводе да Ђилас данас иступа и говори у име људи који су слављени у Приштини због доприноса учвршћивању самопроглашене косовске независности, људи који су нас разграничили са централном Србијом, довели Еулекс, изместили преговоре из УН у Брисел и доживели дебакл у, по свему судећи фингираној, борби за заштиту интереса Србије и српског народа пред Међународним судом правде.


"А када је реч о фамозној Ђиласовој „Декларацији о помирењу“, она је, попут жеља за мир у свету које изговарају мисице на такмичењима лепоте, списак лепих жеља неутемељен у реалности, који је уосталом сасвим супротан свему што су лидери Савеза за Србију радили док су били на власти", оцењује СЛ.


Они истичу да српски народ на Косову и Метохији не прихвата Ђиласове "сањарије" о високој политици као и да им Срби не верују.