Ћосић, Ђинђић и ја једини изнели некакав план о КиМ; Опозиција окренула против себе и присталице

Танјуг

уторак, 17. 09. 2019. у 13:01

Ћосић, Ђинђић и ја једини изнели некакав план о КиМ; Опозиција окренула против себе и присталице
Моји политички противници немају никакав план о Косову, осим да су против свега, каже Александар Вучић. Блокадом Ректората успели су да окрену против себе и оне који су били на њиховој страни

Председник Александар Вучић рекао је данас да је једино он, поред Добрице Ћосића и Зорана Ђинђића, изнео некакав план о Косову, док од својих политичких противника никада није чуо никакав предлог.

"Реците ми један план мојих политичких противника, осим да су против свега", рекао је Вучић новинарима.

"Планови су им - ''то је све наше и биће наше''... Немој да лажете народ, будите одговорни... Али најлакше је подилазити људима, а најмање ценим људе који воле да подилазе народу", рекао је Вучић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић са Пичом: Задовољан сам сарадњом са НАТО

О Косову, каже, нико није предложио никакав план, сем, својевремено, Добрице Ћосића и Зорана Ђинђића, који су, каже, "сасечени у корену".

На питање новинара телевизије Н1 да ли може да саопшти неки план за КиМ, Вучић је рекао:

Не могу, ниједан... Подржавам план Драгана Ђиласа, нисам га још чуо, али његов план и план Бошка генија Обрадовића, заједно са овим студентом од 30 година, то је најбољи план", рекао је иронично Вучић.

Упитан о критикама појединаца из Српске православне цркве, Вучић је рекао:

"Само нек раде свој посао, ја бих више волео да се баве својим послом, а не политиком, али добро је, нека се баве и политиком", рекао је Вучић.ПРОПИТУЈУ НАС О ПРОШЛОСТИ ОНИ КОЈИ НАЈМАЊЕ ПРАВА НА ТО ИМАЈУ

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, поводом кампање у региону против њега и Србије, да Србија размишља о будућности и да је спремна да разговара и сарађује са свима у региону, али без уцена, поготово оних који понајмање права имају да питају о прошлости, а камоли да уцењују.

Вучић је, на питање да прокоментарише кампању која се и даље води против њега, и у којој неки у региону прижељкују слабу Србију, Србију која треба да плаћа ратне одштете, како то тражи хрватски председнички кандидат Мирослав Шкоро, или у БиХ, где СДА иде на укидање РС, казао да би волео да је од "бројних кандидата" у региону могао чути нешто што се тиче будућности.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Опасан удар на "Дејтон"

"Онда схватите да се све тиче само тога како би некакав мрски Вучић донео на једном великом тањиру своју и главу Србије за све што се збивало у прошлости, а да ће онда бити тек добри односи и могућа сарадња. За сарадњу у будућности нису заинтересовани", приметио је председник Вучић и додао:

РЕАЛНО ВЕЋИ СТАНДАРД

Успех је када не повећавате дефицит, када исплаћујете веће плате и пензије , када се повећава стандард грађана, а Србија постаје велико градилиште, уз изградњу путева и пруга, а за резултат такве политике, важан је резултат на изборима рекао је Александар Вучић.

Успех је, додао је Вучић, када може да каже да је просечна плата када је он постао премијер била 329 евра, а за месец или два ће бити изнад 500.

"Људи морају да знају да су реално већи животни стандард за 50-60 одсто, па и 30-40 одсто изузетно добри резултати", поручио је Вучић.

"Будућност на начин који они желе да виде неће бити. Ми размишљамо о будућностл. Спремни смо да разговарамо и сарађујемо без уцена поготово од оних који понајмање имају права да питају о прошлости а камоли да уцењују".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Представници Српске листе разговарају са мештанима о решавању проблема

Пренео је да је данас имао добре разговоре са представницима НАТО и изразио уверење да ће они пренети генералном секретару војне алијансе Јенсу Столтенбергу његове поруке, посебно у вези очувања стабилности и мира.

ПОСАО МИ ЈЕ ДА РАЗГОВАРАМ СА СВИМА,ДА ОЛАКШАМ СРБИМА

Александар Вучић рекао је да је његов посао да разговара са свима, па и са представницима привремених институција у Приштини ма о каквим људима се радило, како би олакшао позицију Срба.

Он је на питање "како може да разговара са криминалцима", попут политичара из Приштине, рекао:

"Мој посао је да разговарам са свима, посебно да бих помогао нашем народу, да им олакшам позицију."

Ако мислите да би бољој позицији нашег народа допринело то да не разговарамо, спремни смо да размотримо и то, додао је он. "Али, у то не верујем", рекао је Вучић.УСПЕЛИ СУ И ПРИСТАЛИЦЕ ДА ОКРЕНУ ПРОТИВ СЕБЕ...

Успели су својим "чудесним деловањем", да окрену против себе све људе који демонстрирају, а сви су били на њиховој страни, приметио је данас председник Александар Вучић одговарајући на питање новинара у вези са блокадом Ректората.

"Честитам им, алал вера, мајстори. Успели сте нешто што ја нисам за седам година тешког и напорног рада. Хвала вам и наставите са тим", рекао је Вучић, упитан како види ситуацију са блокадом под којом студенти из иницијативе "1 од 5 милиона".

На констатацију да се данас испред Ректората појавио председавник СзС Бошко Обрадовић, а раније и Зоран Лутовац и Мариника Тепић, Вучић је рекао:

"Што се тиче Обрадовића, Лутовца и Маринике Тепић, ''чувених студената'' - ништа ново".

Ново је, примећује, што је међу студентима и "један у бермудама, од 30 година, који је раније прескакао ограду" код Председништва Србије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић: Борићемо се да пронађемо све нестале

"Кажу - ми смо студенти. Ево, ја ћу сад да будем студент и да упишем још неки факултет... А моју Милицу ћу да пошаљем да демонстрира у јаслицама. Она има 17 година и таман је за јаслице, као и ови за факултет... и онда дође велики факултетски стручњак Бошко Обрадовић да нам он све објасни...", иронизирао је Вучић.

СРПСКА ЛИСТА ПОБЕЂУЈЕ, УПРКОС СВЕМУ

Американци су одобрили одлуку Приштине да се на изборима 6. октобра гласа само са косовским документима, док су Европљани били против, рекао је данас председник Србије Александар Вучић и истакао да ће Српска листа, упркос свим ограничењима и нападима, победити.

Вучић каже да та одлука косовске Централне изборне комисије представља велики проблем и муку за Србе, а да је донета како би се по сваку цену у власт "угурали" послушни Срби, они који ће да раде по налогу њихове амбасаде, а не они који ће да сарађују са Београдом.

Он је рекао и да су поједини српски медији наивни, због начина на који су пренели изјаву Аљбина Куртија да ће "кренути у дијалог са Србима".

"Курти мисли на локалне Србе и да Србија нема шта да тражи на КиМ. Хтео је да каже ''Србијо, склањај се одавде'', а ми ћемо са локалним Србима лако то да решимо", рекао је Вучић.ЗЕМАНОВ ПРЕДЛОГ ДОКАЗ ПРЕИСПИТИВАЊА ПРИЗНАЊА

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да разговори председника Чешке Милоша Земана и премијера те земље Андреја Бабиша показују да постоји нека врста преиспитивања, али да не може рећи да ли можемо да очекујемо коначан резултат, који би нам се допао.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: САСТАНАК БАБИША И ЗЕМАНА: Повлачење признања Косова биће размотрено

Упитан да ли је, након разговора чешког председника и премијера и изјаве да ће се питање преиспитивања признања Косова наћи пред владом и Сенатом, оптимистичан да ће доћи до повлачења признања, рекао да не може о томе да говори.

“Захвалан сам председнику Земану, али и премијеру Бабишу да су о томе разговарали. То показује да тема постоји, да постоји нека врста преиспитивања, али, да ли можемо да очекујемо коначан резултат који би нам се допао, не знам”, рекао је он.

Вучић је нагласио да све то показује колико Чеси поштују Србију и колико су искрени пријатељи нашег народа.

АКО ПОКУШАЈУ У ИНТЕРПОЛ - ИЗГУБИЋЕ

Председник Александар Вучић изјавио је данас да није сигуран да ће Косово аплицирати за чланство у Интерполу ове године и додао да неће успети да га добије ни уколико покуша.

"Нисам сигуран да ће покушати, а ако покушају, изгубиће", рекао је Вучић током посете Удружењу породица убијених и несталих на КиМ.С ПАЛМЕРОМ ИМАМ ПУНО ТОГА ДА ПРИЧАМ

Вучић је рекао да са званичником Стејт департмента Метјуом Палмером "има доста тога да разговара о Косову и региону", али да из тога не треба извлачити закључке да ли је позиција Србије сада боља него раније.

"Нисам у стању да коментаришем да ли је боља или лошија позиција, јер сам се тих процена од неодговорних наслушао у прошлости. Кад играте утакмицу, играте до краја, док судија не свира крај, до 90 или 95 минута. Не можете да процењујете у 37. минуту", рекао је Вучић новинарима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пастор: Избором Трочањија Србија ближа ЕУ

Далеко смо, каже, од решења.

"Наш посао је да се боримо за остварење наших националних интереса и да разумемо да ствари не могу да изгледају како ми желимо и да у односу с међународном заједницом не учествујемо у ''фонтани жеља'', па да буде како ми желимо", рекао је Вучић.

"Ми смо ти који морамо да пођемо од себе, да схватимо да смо и ми правили грешке, не мале, већ велике, да мењамо себе, па тек онда да тражимо од оних који су већи, да себе преиспитају зашто су све то радили Србији, да ли је било неопходно и да ли је заиста увек било у њиховом инетересу".


ВУЧИЋ: КО ТРГУЈЕ ОРУЖЈЕМ? ПОЛАЗЕ ОД СЕБЕ...

Председник Србије Александар Вучић одбацио је данас оптужбе Здравка Поноша из Народне странке да стоји иза трговине српским оружјем у Саудијску Арабију, рекавши да се ради о самопројекцији људи који полазе од себе.

Упитан да прокоментарише изјаву Здравка Поноша који га је оптужио да стоји иза извоза српског оружја у Саудијску Арабију, одакле оно иде у Јемен, Вучић је одговорио питањем: "Ја стојим иза извоза српског оружја ?".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бојкотом маскирају пораз

„Не знам шта бих рекао. Не познајем ниједног трговца оружјем, нити сам се икада тиме бавио. Полазе људи од себе. Самопројекција је чудо. Када примите паре. Можда је то због пара из катарске амбасаде. Нема танте за кукурику, већ само танте за танте, морате да испунити њихове захтеве. Нека каже с ким сам трговао, као И ресторане што сам имао”, казао је он.

УСКОРО ДЕТАЉИ О НАЦИОНАЛНОМ ИНВЕСТИЦИОНОМ ПЛАНУ

Председник Вучић најавио је да ће се за мање од месец дана обратити јавности са детаљима у вези са новим инвестиционим планом.

Вучић је рекао да има много захтева за финансирање пројеката у оквирима националног инвестиционог план, укупне вредности 24,2 милијарде евра, а да ће они морати да се сведу на 10 до 11 милијарди евра.

Председник је истакао да је финансијска консолидација у Србији успешно завршена и да сада следе инвестиције.


ВЕСИЋ ИСПРАВНО РЕАГОВАО, ЧЕМУ ХИСТЕРИЈА ОКО ТРГА

Председник Александар Вучић изјавио је данас, поводом критика на рачун заменика градоначелника Горана Весића у вези са исправкама на Тргу републике, да је Весић реаговао како је требало, јер није желео да гура ствари под тепих.

Проблем у нервози политичких противника, јер морају да нађу кривца за своју неспособност да понуде било какву политику, додао је Вучић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Немци шаљу специјалца за Косово?

Вучић је на питање о Весићу, рекао да види невиђену кампању и хајку на све што се ради у граду, у којем се, каже, виде велике промене.

"Чему хистерија у вези са Тргом републике? Да ли држава даје неки динар више због тога што је неко у пројектовању или зивођењу направио грешку? Ни динара више. Радиће се месец дана дуже, исправиће се", рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (79)

Sela

17.09.2019. 13:55

Uvek gledaj svoje domovine ne mešaj na drugi posllove pusti kosovo na miru da ljudi gllasaju kako im je želja to je to

Tifani Rok

17.09.2019. 13:57

Opozicija, zbog sve češćih ispada, histericnih reakcija i izazivanja nereda i haosa, nema apsolutno nikakvu podršku naroda!

Carina

17.09.2019. 14:05

Ako predsednik kaže da, treba predati Kosovo onda ga, treba predati bezuslovno. Ne znam nikog ko se više bori za, srbiju od predsednika. A ove protivnike treba sve hapsiti,

Tifani Rok

17.09.2019. 14:13

Predsednik Vučić uvek o svemu priča vrlo otvoreno, iskreno i realno. Tu njegovu srčanost i iskrenost neprijatelji ne mogu da mu oproste! Što se tiče opozicije, oni su dotakli dno!

Predložite

17.09.2019. 15:01

@Vladimir - Vladimire,vi ste jedan od onih sacekusa.Niko vam ne brani da i vi date svoj izvodljiv predlog za rešenje Kosovskog problema.

Danilo

17.09.2019. 14:17

Ако бог да Вучић ће напокон и решити на неки пероиод проблем око КиМ.

Serbinator

17.09.2019. 14:18

Najlakše je kritikovati, to sadašnja opozicija konstantno radi, a kada treba da se pokrene neki konkretni ili alternativni plan oni ćute i nemaju ideje.

Serbinator

17.09.2019. 14:19

Ovako kako se opozicija bavi politikom to mogu sutra i ja, da krenem da se protivim svemu rečenom, ali kad treba neki plan i da se nešto učini tu opozicije nema nigde.

МАЈА

17.09.2019. 14:23

председник се труди да реши сва битна питања која су од великог значаја док остали сами гледају само личну корист

Darko

17.09.2019. 14:28

Zasto gospodin Prcednik ne pita gradjane za predlog resavanja kosovskog problema? Neka napravi neku emisiju da moze narod da se uljuci ili posalje predlog ili na nekom sajtu da meze da se ostavi predlog, verujem da ima mnogo gradjana koji bih izneli predlog i dobro resenje za Srbiju a ne samo politicari da nam kroje sudbinu.

МАЈА

17.09.2019. 14:29

Вичић се труди да реши сва питања која су од великог значаја за нашу земљу а остали само пљују туђи рад и гледају како ће да згрну паре у џеп

Sramno ponašanje

17.09.2019. 14:30

Dokle ce Opozicija da se pravi blesava i da zamajava Srpski narod.Nikad i nigdje nisu dali ni jedan predlog za rešenje Kosovskog problema.

Zoran

17.09.2019. 14:35

Zaboravio si i Broza i Musolinija. I oni su imali plan za Kosmet. Al si nasao drustvo!Ugledaj se na Natanijahua. Nema nista i aneksira tudu zemlju na kojoj zivi tudji narod pa funkcionise! Ne govori to nije nase! Koja i cija skupstina i po kojoj platfirmi te je ovlastila da razgovaras ''o svacemu necem''?? Musolinija, Hitlera, Broza i Cosica smo jedva preziveli. Izgleda da je dosao konacni grobar Srpske drzave i naroda. 1/3 raseliti, 1/3 ce pomreti, 1/3 ostati

Pametnjaković

17.09.2019. 15:13

@Zoran - I ti si Zorane jedan od onih iz Opozicije koji kritikuju, a nista pametno ne predlažu.

Nuclear Vlasta

17.09.2019. 14:35

Па немаш ни ти план о Косову ! Ти спроводиш оно што Брисел, Лондон и Вашингтон траже да спроведеш !

Dragan

17.09.2019. 14:38

Dindic zbog toga tragicno zavrsi, ti neces alu se sigurno tvoja politika nece dobro zavrsiti po Srbiju.

IKA

17.09.2019. 14:43

Ako imate plan, bilo bi lepo da ga predocite narodu. Iskreno i uz svo postovanje, sumnjam da ga imate i u magli

Mima

17.09.2019. 14:47

Opozicija se dosta skrivala iza svega što je Đinđić uradio, sami su nesposobni da učine bilo šta što bi bilo u interesu građana Srbije.

mi

17.09.2019. 14:57

Boze svaki njegov intervju za novine je skoro beskonacan.....stalno nam prica i hvalisa se a mi koji dolazimo cesto u domovinu ne vidimo taj boljitak ! Na pitanje novinara TV N1 koji je njegov plan on odgovara, nemam ga ?! Stalno prica o nekom razgranicenju, ne sme da pomene rec "podela" jer zna sta ce se desiti, kao i svi pre njega uzeo je svu stampu i TV pod svoje i mi obicni gradjani nemamo sanse da kazemo svoje misljenje. Svaki komentar se brise jer nije "dobronameran", zna se za koga !

Gabrijela

17.09.2019. 14:58

Lako je biti pametan iz ćoška i prikrajka kada se kritikuje a niko sem Vučića ništa konkretno još nije ni pokušao da uradi!

Serbinator

17.09.2019. 14:58

Realno bivša vlast je ostavila Vučiću mnogo gore stanje oko Kosova nego što su imali Ćosić i Đinđić.

fretg

17.09.2019. 15:08

Teška situacija, mnogi ne vide izlaz, ali Vučić gradi prostore za nove poteze, za nove mogućnosti uspešnim taktikama.

Jox

17.09.2019. 15:09

Savez Za Propast Srbije se davno odrekao Kosmeta. Treba da se vrate da ukinu penzije i da bankrotiramo ko ljudi. Taman ih je tu negde narod prekinuo.

fretg

17.09.2019. 15:09

Srbija se bori za Kosovo i nikada neće odustati od te borbe, iako je u teškoj poziciji, i prethodna vlast je dosta uticala na tu poziciju jer je bila spremna da preda Kosovo, dok se sadašnja vlast na čelu sa Vučićem grčevito bori da zadrži što više može.

jmh

17.09.2019. 15:10

Oni koji su nam vecinu problema zadali danas nemaju pravo da nam popuju kako treba razgovarati da bi se kosovski problem resio.

Dragan

17.09.2019. 15:42

Dragi botovi, zamolio bih vas da ovde iznesete koji je to zvaničan predlog vašeg šefa, a zatim i u kom članu ustava piše da ima pravo da daje predlog i pregovara u ime vlade i parlamenta?

Sefe Dragane

17.09.2019. 16:04

@Dragan - Smešno je i žalosno da bilo koga kritikujete, a da istovremeno od vas i vašeg šefa Opozicije nemate baš nikakav predlog za Kosovo-

Ni jedan

17.09.2019. 15:42

Ni jedan srpski političar i predsednik Srbije nije bio u tako odgovornoj i složenoj situciji da reši Kosovski problem, kao VUČIĆ.

Kosta

17.09.2019. 15:50

Opozicija ne zna sta radi. Totalno se pogubila. Blokada rektorata im nikako ne ide u prilog, kao i sve ostalo sto rade.

Анти Антифа

17.09.2019. 15:54

Којим се то Вучић бавио послом? Па он нема дана радног стажа!

Србин са Косова

17.09.2019. 17:25

"Некакав план"? Србија је Косово - то је фиксни принцип српске спољне и унутрашње политике. Срби имају старије историјско право на Косово од Шиптара. Са Грцима можемо разговарати о призренском Косову - са Немцима и Шиптарима не. Са Грцима можемо разговараи и о книнском Косову, најстаријој српској жупи - Србу (прва половина 7 века), која се простирала од Биограда и Петреча преко Бенковца и Зрмање до Плитвица и Раковице. Једина тема је безусловна интеграција Косова у српски уставно-правни систем.

rodoljub

18.09.2019. 08:40

@Rajlovac - Rajlovac@: A koji je (Vučićev) plan za Kosovo? Naravno - Briselski sporazum kojim su ugašene sve državne institucije Srbije na Kosovu, integrisani administrativni prelazi u klasičnu granicu sa carinom (zaokružen teritorijalni integritet i suverenitet Kosova), Srbi integrisani u Kosovske institucije(!)?

Vatro Marx

17.09.2019. 19:03

Kakviplanovi za Kosmet. Kosmet je oduzet na brutslam nacin, puno je naroda izginulo aznamo kako su pojedini sa zapada svenamestili, i separatistima obecali drzavu.Za Kosmet nema i ne postoji plan.

Vojin

18.09.2019. 07:29

Što se tiče Kosova Aleksandar Vučić je potpuno u pravu, da se on lavovski bori za rešenje. sam da će država učiniti sve da pomogne porodicama nestalih. Porodice nestalih ljudi zaslužuju da saznaju istinu, šta je sa njihovim najmilijim članovima porodice.

Marko

18.09.2019. 08:20

Opozicija nema plan i program unutar svojih redova, a ne za Kosovo i Metohiju.

unutrašnji dijalog

18.09.2019. 08:42

Dobrica Ćosić je sasvim normalno izneo stav-plan za podelu Kosova (dva entiteta), u to vreme sigurno najmanje pola teritorije u sastavu Srbije. Jer Srbija nije imala "politiku" da zaustavi višedecenijsko iseljavanje-etničko čišćenje Srba. I Djindjijev Stav o podeli je logičan. JEDINO VUČIĆEV PLAN o podeli KiM se ne vidi, koji je to plan, kada je medjunarodnim BRISELSKIM SPORAZUMOM Kosovo dobilo sve atribute Albanske muslimanske države? Treba reči ko je formulisao BS - otimanje teritorije KiM?

iz glave

20.09.2019. 07:17

Срби и српски пријатељи у свету имају најбољи план за КиМ - Устав Србије, рез 1244 и међ право ОУН. Једино тако Србија неће наставити да нестаје под утицајем криминалаца и терориста у ширем суседству, већ ће почети да бива културни и економски центар овог дела света.