Министарство одбране: Нетачне тврдње Јеремића да Крушик извози оружје у Јемен

Танјуг

16. 09. 2019. у 18:30

Министарство одбране: Нетачне тврдње Јеремића да Крушик извози оружје у Јемен

Фото Министарство одбране

Министарство одбране каже да је нетачна тврдња Вука Јеремића о томе да предузеће "Крушик" извози оружје у Јемен

Министарство одбране каже да је нетачна тврдња Вука Јеремића о томе да предузеће "Крушик" извози оружје у Јемен, а коју је изнео гостујући на Н1.


"Крушик не извози наоружање и војну опрему у Јемен, а овакви наводи неодговорних политичара нису само злонамерни већ и наносе директну штету свим запосленима у Одбрамбеној индустрији Србије, лажима јој нарушавајући извозне потенцијале", наведено је у саопштењу МО које је достављено медијима.


Министарство учествује у процесу контроле извоза наоружања и војне опреме (НВО) и робе двоструке намене (РДН) као једно од четири министарства и органа државне управе које даје своју сагласност на појединачни захтев за издавање дозволе за извоз НВО и РДН, у складу са својим надлежностима, наводи се у саопштењу, уз објашњење да је Министарство трговине, туризма и телекомуникација надлежна институција за издавање дозвола за извоз НВО, надзор и контролу, као и праћење реализације по издатим дозволама.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вулин уручио кључеве 20 станова активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и ВС


Из Министарства одбране напомињу да је Србија, према критеријумима транспарентности у извозу наоружања и војне опреме, већ неколико година међу првих пет држава у свету рангираних на листи Барометар транспарентности коју објављује организација "Смалл Армс Сурвеy" са седиштем у Женеви.


Из Министарства су још поручили да позива "неодговорне политичаре који супротно подацима референтних светских организација износе неистине ради стицања најјефтинијих политичких поена, да са тиме престану јер наносе штету грађанима Србије".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

GuGi

16.09.2019. 19:27

Ovakve izjave treba sankcionisati. Neshvatljivo i nedopustivo je, da bilo koji političar iznosi takové stvari u javnost? Ovo nije normalno i s tim treba nešto da se napravi. Je neshvatljivo kako jedan takav čovjek nas je predstavljao u medjunorodnoj i světskou politici...

Mija Pećanac

16.09.2019. 19:30

Nema veze što lupa, važno mu je da nekoga kritikuje i optužuje , to je njihova politika.

raca

17.09.2019. 07:07

E moj Jeremiću , i ti sebe nazivas predstavnikom srpskog naroda - SRAM TE BILO,ja bih ti oduzeo državljastvo i najurio iz srbije