Покрет социјалиста: Понош оправдава усташе

В.Н.

16. 09. 2019. у 17:32

Покрет социјалиста: Понош оправдава усташе
Усташама је за њихове злочине увек требало оправдање које долази од Срба. Па макар тај Србин био и Здравко Понош, наводи се у саопштењу Покрета социјалиста
"Усташама је за њихове злочине увек требало оправдање које долази од Срба. Па макар тај Србин био и Здравко Понош. Книњанин који није бранио Книн лако је стао на страну Хрвата и њихове забране уласка кадетима Војне академије на богослужење зртвама у Јасеновцу. Поношу не смета што је забрањено Србима да се помоле на гробу поклане деце већ што су Срби хтели да иду у Јасеновац у униформама Војске Србије", наводи се у реаговању Покрета социјалиста на оцену Здравка Поноша да је афера са забраном уласка кадетима ВС у Хрватску резултат „директне сарадње режима Александра Вучића са Колиндом Грабар Китаровић уочи избора у Хрватској“.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Покрет социјалиста: Јеремић нема пријатеље, продавао их је издавао чим би пали са власти


"Када је Понош одлучивао Срби нису обележавали ни Јасеновац ни дан НАТО агресије, да не вредјају оне који су нас убијали. Једини начелник генералштаба који није командовао ни четом пре него што је командовао војском, не може да сакрије колико му је стало да га још једном странци подрже и поставе па се нуди да нападне и помоћ коју је за Дрвар обезбедио председник Вучић. Најбоље да Понош оде до Дрвара да Србима у лице изговори зашто се љути што им се помаже па да сачека и чује шта би имали да му кажу", наводи се у саопштењу Покрета социјалиста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације