Председник: Протест у Ректорату израз немоћи; Одлука о бојкоту - њихова посла

Танјуг

15. 09. 2019. у 11:46

Председник: Протест у Ректорату израз немоћи; Одлука о бојкоту - њихова посла

Фото: Танјуг

Председник Србије није желео данас да коментарише одлуку Демократске странке да бојкотује долазеће парламентарне изборе
Председник Александар Вучић није желео данас да коментарише одлуку Демократске странке да бојкотује долазеће парламентарне изборе, наводећи да свако има право да донесе одлуку какву жели.

Демократе су јуче донеле одлуку о бојкоту избора.

На констатацију новинара да "неки медији пишу да је права одлука - одлука о бојкоту уз могућност даљих разговора - била објављена на сајту ДС, а да је под притиском Драгана Ђиласа то скинуто и да је остала само одлука о бојкоту", Вучић је рекао да свако има право да донесе одлуку какву жели.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Демократе заједно у бојкот

"Људи имају право да донесу одлуку какву желе. То је свачије демократско право. А, ко ће шта да фалсификује или неће, нисам заинтересован. Њихова посла", рекао је Вучић.

Додао је да не жели о томе да говори пред страним пријатељима.

ПРОТЕСТ У РЕКТОРАТУ ОДРАЗ НЕМОЋИ

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас онима који су протестовали испред Рекотората да неће бити интервенције коју прижељкују са идејом да покажу да је наводно угрожена аутономија Универзитета.

"То у ректорату је био израз немоћи, жеље да се изазове интервенција полиција и каже да је угрожена аутономија Универзитета. Неће бити интервенције", рекао је Вучић, на питање новинара, где је граница напада на државне институције.

Вучић је истакао да они који протестују не поштују свој универзитет, јер, поред осталог, у њега улазе у кратким панталонама, те да међу њима има људи који евидентно нису студенти.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Ректорски колегијум неће дозволити ометање нормалног рада

"Што си ти представник студената са 31 годином? Замислите да моја ћерка са 17 година иде у јаслице да штрајкује. Требало је да завршиш факултет пре седам година, посебно што није било војне обавезе. Сада идеш у ректорат у кратким панталонама“, критиковао је он.

Вучић је пренео да се сећа када је Небојша Човић избацио Џеја из градске скупштине због доласка у кратким панталонама.

„Овде у Прањанима не можете да видите момке на терену у кратким панталонама. Сви су обукли фармерке или панталоне, иако су знали да ће бити пријатније у кратким панталнама. То је знак поштовања“, рекао је он.

Вучић је казао да је међу онима који протестују „још један примерак из Крушевца“ који има година као и он, а још је студент.

„Нека раде шта хоће. Само нека Ректорат функционише“, закључио је он.

"ФИПСИРАЛИ" СУ ИЗВРШИТЕЉЕ КОЈЕ СУ САМИ БИРАЛИ 2012. ГОДИНЕ

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас, поводом синоћњег протеста испред Коморе јавних извршитеља, да су присталиве бивше власти "гипсирали" све оне које су сами бирали и који су заклетву полагали пред министарком правде бивше власти.

"Они су 31. маја 2012. бирали те извршитеље, који су полагали заклетву пред бившом министарком правде Снежаном Маловић. Никога ми нисмо постављали. Они су их постављали и увели тај систем. Њихове породице узимају велике плате и паре одатле", казао је он.

Сада им је, каже, крива актуелна власт, ваљда зато што поштује правни поредак.

Поновио је да су постављањем гипса на капије Коморе гипсирали све оне који су они сами бирали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (37)

буки

15.09.2019. 13:15

Опозиција нам је нажалост заиста немоћна и смешна. Толико су испод неопходног нивоа, да почиње да ми их буде жао.

MILOŠ

15.09.2019. 14:09

Dobro je za narod i za Srbiju da Tadića ,Jeremića,Đilasa ovim putem njihovom odlukom pošalje i ružnu politčku prošlost,jer im je tamo realno i mesto.

Keti

15.09.2019. 17:10

Svako moze da donese odluku koju zeli i da ima svoje misljenje.Samo odluka mora biti prava.

Serbinator

15.09.2019. 19:24

Bojkot dela opozicije samo je još jedan od nizu njihovih izgovora za prošle ubedljive poraze na izborima ali i izgovor sa buduće poraze, pošto imaju sve manje glasača.

Serbinator

15.09.2019. 19:25

Samo neka bojkotuju, videće na izborima 2020. godine šta narod misli o njihovom bojkotu kada barem 60% Srbije izađe na glasanje.

Боби

15.09.2019. 21:03

Опозиција тражи власт, а моли Бога да је не добије!!!

МАЈА

15.09.2019. 21:16

Мислим да и нема више смисла коментарисати опозицију и њихову одлуку о бојкоту

Hedona

15.09.2019. 21:55

1 od 5 miliona su ekstremistička nasilna organizacija koja želi da na silu dođe na vlast. Ovo je zaista sramota da toliko vrše nasilje u sim državnim institucijama. Vreme je da se izbori što pre održe kako bi stvarno ekstremisti napustili Srbiju, jer su svesni da ratove ovde više neće praviti.

Jelena

15.09.2019. 22:13

Protest u Rektoratu je jos jedna smislena provokacija opozicije da se naparave neredi u Beogradu.

Anastasija

15.09.2019. 23:28

Krajnje je vreme da opozicija počne da snosi posledice onoga što radi! Njihovom bezobrazluku se mora stati na put!

jagodinac

22.09.2019. 21:41

Predaednik se stalno raspravlja sa nekim. ima 31 godinu i student je? pa u Kanadi ili Americi ili Francuskoj mozete biti student i sa 51 godinu. svako moze da resi da studira i u poznijim godinama. zasto bi u Srbiji studiranje bilo vezano za period od 18 do 24? u svetu se ljudi usavrsavaju. Uce. Studiraju celog zivota. jedino Predsednik izgleda zavrsio je svoje nauke?