Вучић: Медведев у Београду на прослави победе над фашизмом

Танјуг

субота, 14. 09. 2019. у 12:02

Вучић: Медведев у Београду на прослави победе над фашизмом

Фото: АП

Председник Србије Александар Вучић честитао је рођендан председнику владе Русије Дмитрију Медведеву, који му је, у телефонском разговору, рекао да се радује посети Београду и заједничкој прослави победе над фашизмом
Председник Србије Александар Вучић честитао је рођендан председнику владе Русије Дмитрију Медведеву, који му је, у телефонском разговору, рекао да се радује посети Београду и заједничкој прослави победе над фашизмом.

Како се наводи у саопштењу, Вучић је Медведеву пожелео добро здравље, личну срећу, као и много успеха на одговорној дужности, на добробит Русије и братског руског народа, као и добрих односа наших двеју земаља.

Председник Вучић је премијеру Медведеву, у дугом и пријатељском телефонском разговору, још једном упутио позив да посети Србију, што је премијер Медведев са радошћу прихватио, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -ВУЧИЋ ПОРУЧИО ОФИЦИРИМА: Ви сте ешалон слободе и суверенитета Србије

„Посебна нам је част да нас посетите на дан кад обележавамо 75. годишњицу ослобођења Београда, да заједно прославимо дан када су наши народи, уједињени у слободарству, поразили заједничког непријатеља“, истакао је председник Вучић.

Премијер Медведев је захвалио председнику Вучићу на топлим честиткама и рекао да се радује посети Београду и заједничкој прослави победе над фашизмом.

Он је, такође, нагласио да ће наставити да ради на даљем развоју сарадње Србије и Русије и договара заједничке пројекте.

Председник Вучић је премијеру Медведеву захвалио за пажњу коју придаје развоју односа Србије и Русије, а који, на основу стратешког партнерства и нераскидивог пријатељства, досежу нове домете.

„Узајамно поштовање, разумевање и поверење, пружа ми уверење да и даље могу да рачунам на Вашу подршку у остваривању заједничких пројеката“, нагласио је председник Вучић.


Kомплет књига о српском језику и књижевности, рођендански поклон за Дмитрија Медведева 

Он је у телефонском разговору са руским премијером изразио захвалност и за све што Русија и руска Влада чине за Србију, у корист наших виталних државних и националних интереса, првенствено по питању Косова и Метохије.


Председник Вучић је, као рођендански поклон, премијеру Медведеву послао комплет књига о српском језику и књижевности, у преводу на руски, из серије „Радови о језику и књижевности“, у издању Филолошког факултета у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (40)

nn

14.09.2019. 16:31

Srecan rodjendan Medvedevu i cast nam je da ga ugostimo u Srbiji. Ucestale medjusobne posete izmedju Srbije i Rusije su pokazatelj kvalitetnog prijateljstva i saradnje.

Momo

14.09.2019. 16:39

Velika je cast ugostiti velikog lidera na nama znacajan dan i radujemo se njegovoj poseti.

Graje

14.09.2019. 17:50

Ovo je zaista veliki sastanak sa našim predsednikom koji zaista radi na tome da građani Srbije žive bolje. Srbija danas ima predsednika koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani Srbije žive bolje. Srbija je danas na pravom putu razvoja.

МАЈА

14.09.2019. 23:15

Руси су наши пријатељи који су увек добродошли.

Tina

14.09.2019. 23:34

Premijer je dobro dosao u nasu zemlju. Predsednik ce ga ugostiti kako dolikuje!

Raša

15.09.2019. 00:30

Jako nam je važna dobra saradnja sa Rusijom, oni su nam veliki oslonac i podrška.