Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић захвалио је новом амбасадору Шпаније Раулу Бартоломеу Молини на доследној подршци те земље територијалном интегритету Србије и чињеници да та држава принципијелно одбија да призна једнострано проглашену независност Косова.


Шпанија је, констатовао је Ђурић, једна од држава које веома добро разумеју да је подршка дела међународне заједнице приштинским сепаратистима опасан преседан који охрабрује сецесионисте широм света, и да је зато једини пут за решавање питања Косова и Метохије поштовање међународног права.


Ђурић је у разговору са Молином истакао да су односи Србије и Шпаније издржали тест времена, упркос чињеници да су велики међународни притисци вршени на оне који су били и остали чврсто опредељени за поштовање међународног права и принципа неповредивости територијалног интегритета држава.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђурић упознао амбасадора Француске са ситуацијом на КиМ


Зато будућност двема земљама доноси плодотворну сарадњу у духу чврстог и провереног пријатељства, рекао је Ђурић, а саопштила Канцеларија за КиМ.


Ђурић је упознао је амбасадора са политичком и безбедносном ситуацијом у покрајини, као и са тешким положајем српског народа који је данас, како је упозорио, најугроженија национална заједница у Европи.


Он је истакао да ће Београд наставити да улаже напоре како би се дошло до компромисних решења за проблеме у нашој јужној покрајини, на корист свих њених житеља.


Ђурић је Молину детаљно информисао о досадашњем току дијалога Београда и Приштине и околностима због којих је дошло до застоја у том процесу.