Премијер Ана Брнабић разговарала је данас са председником Чешке Милошем Земаном, којем је изразила захвалност на пријатељству и чврстој подршци коју Чешка пружа Србији на пољу европских интеграција.

Председник Земан је на састанку делегације двеју земаља истакао да веома цени пријатељске односе два народа и додао да ће Чешка наставити да пружа подршку Србији на путу ка чланству у ЕУ.

Брнабић и Земан су разговарали и о унапређењу привредне сарадње у светлу чињенице да су чешке инвестиције све присутније у Србији.

Прочитајте још - Вучић: Србија ће остати војно неутрална; Земан: Тзв. Косово предводе ратни злочинци, разговараћемо о могућности повлачења признања

Састанку су присуствовали потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар рударства и енергетике Александар Антић, министар одбране Александар Вулин и министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

У делегацији Чешке састанку су присуствовали први потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Јан Хамачек, потпредседник Владе и министар трговине и индустрије Карел Хавличек, министар одбране Љубомир Метнар, министар транспорта Владимир Кремлик.