Бранбић: Истицати примере историјског савезништва са САД

Танјуг

среда, 11. 09. 2019. у 17:01

Бранбић: Истицати примере историјског савезништва са САД

Фото Танјуг

Један од спољнополитичких приоритета Србије је унапређење свих области сарадње са САД, речено је на састанку премијерке Ане Брнабић са члановима делегације Националне гарде Охаја
Један од спољнополитичких приоритета Србије је унапређење свих области сарадње са САД, речено је на састанку премијерке Ане Брнабић са члановима делегације Националне гарде Охаја, коју је предводио генерал-мајор Џон Херис.


У разговору је исказана жеља да се настави досадашња успешна сарадње наше земље са Националном гардом Охаја, саопштила је Влада Србије.


У будућности би зато требало наставити истицање позитивних примера историјског савезништва и радити на областима од заједничког интереса са циљем оснаживања односа две стране, поручила је премијерка Брнабић.


Државно партнерство са Националном гардом Охаја, као једно од најдинамичнијих компоненти билатералне сарадње, део је настојања наше стране да се кроз конкретне облике повезивања унапреде свеукупни односи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Брнабић на церемонији 75. годишњице ослобођења Луксембу


Премијерка Брнабић боравила је, у јануару ове године, у посети америчким савезним државама Охајо и Џорџија, при чему се, између осталог, састала и са највишим руководством Националне гарде Охаја.


Том приликом потврђен је значај Програма државног партнерства (ПДП) Србије и Охаја, који се 13 година реализује кроз одличну сарадњу Војске Србије и Националне гарде Охаја.


Фото Танјуг


Поред истицања значаја војно-војне и цивилно-војне сарадње у оквиру ПДП, жеља наше стране је потврђивање и унапређење цивилно-цивилне сарадње.


Брнабић је казала да је Србија заинтересована за унапређење економске сарадње у свим областима од заједничког интереса и изразила задовољство што у Србији послује велики број значајних америчких компанија.


Састанку су присуствовали и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и амбасадор САД-а у Србији Кајл Скот.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

неимени

11.09.2019. 17:11

И натртити се под обавезно. Мада, не треба вас на то подсећати. Српским политичарима је то постао условни рефлекс. Видиш американца, натртиш се. Потом се дочепаш микрофона па тртиш домаче слепце који те слушају.

Анти Антифа

11.09.2019. 17:50

Никакве звездице лажне слободе, Само Коловрат до Победе!

Ајде бре бежите ми са очију дегмагози

11.09.2019. 18:33

Као нпр "пример савезништва и пријатељства" између 1991 до дана данашњег,у којем су нам злочиначки разаралии земљу, убијали народ, на сваком кораку нескривено и злочиначи радили против нас и отимали делове државне територије??? Поред таквих "пријатеља и савезника", непријатељи нам дефинитивно нису потребни.

Горан

11.09.2019. 19:48

Уз разумевање чињенице да су светска сила, овде су окупатори и као такве једино могу третирати.

Nikola U.

11.09.2019. 20:48

Srbi moraju da znaju PUNU istinu o tom blagotvornom saveznušvu, a ne samo "dobre" primere, npr. za bombardovanje za Vaskrs 1945. kad su nepotrebno ubili više civila nego Nemci 1941. g.Inače, korist po Srbiju od tog "istorijskog" savezništva je MNOGO MANJA od štete koju je Amerika nanosila, koju nanosi i koju će nanositi Srbiji zarad svoje koristi. Amerika preživljava i napreduje tako što siše sirivine, naftu, dobra i ljudske resurse čitavog sveta. Srbija je vaš dobar primer za sve to.

Miso.Pec

11.09.2019. 22:36

Za spasavanje Američkih pilota Amerikanci su nam lepo "zahvalili"1999 godine ubijajući nam decu po vrtićima,školama,bolnicama,mostovima,trgovima, vozovima,gde im je god palo napamet zasipali su nas bombama.O tome moramo uvek pričati potomcima da bi znali o kakvim se zločincima radi.