Палма у посети Румунији

З. У.

уторак, 10. 09. 2019. у 12:28

Палма у посети Румунији
Политичка делегација Јединствене Србије на челу са њеним председником Драганом Марковићем Палмом борави у дводневној посети Румунији

Политичка делегација Јединствене Србије на челу са њеним председником Драганом Марковићем Палмом борави у дводневној посети Румунији. Првог дана посете делегација је имала је низ значајних састанака у главном граду те земље, Букуресту.

СРБИЈА И РУМУНИЈА МОРАЈУ ИСКОРИСТИ ПРИЈАТЕЉСКЕ ОДНОСЕ И ПОВЕЋАТИ ЕКОНОМСКУ САРАДЊУ

Марковића је најпре примио министар за бизнис, трговину и инвестиције Стефан Раду Опреа.по Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма је на том састанку истакао неопходност јачања економске , али и сарадње на свим другим пољима Румуније и Србије.

"Хоћемо да помогнемо да се повећа економска сарадња Србије и Румуније. Треба да увећамо и туристичку размену, искористимо географски положај Србије и Румуније и наше пријатељске односе. Ми треба да видимо шта је то што се увози у Румунију из других држава и шта је то што Србија увози и да онда ви дате приоритет српским прозводима, а ми румунским. Могу да вам кажем да Србија последње четири године има суфицит у буџету. Донели смо економске мере које су за градјане биле болне три године али су се исплатиле" казао је Марковић.

Прочитајте још - Кад је тешко – Палма

"Желим да се захвалим Румунији што није признала независност Косова. Цули сте да нам је привремена косовска администрација увела таксе од 100% и да је то велики проблем. За то очигледно имају подршку од појединих земаља. Посебно желим да истакнем да председник Србије Александар Вучић и министар иностраних послова Ивица Дачић веома поштују вашу земљу" рекао је Марковић.

Министар за бизнис, трговину и инвестиције у влади Румуније Стефан Раду Опреа се захвалио Марковићу на посети, сложио се њим када је реч о разликама у развоју земаља чланица ЕУ и похвалио његов начин размишљања по питању економске сарадње. Он је изразио уверење да ће доћи до напретка у билатералним односима две земље.

У СПОРТ ТРЕБА УЛАГАТИ И НА ТАЈ НАЧИН СКРЕНУТИ МЛАДЕ СА ЛОШЕГ ПУТА

Марковић је имао састанак и са румунским министром за спорт и омладину Константином Богданом Матеиом који га је упознао са резултатима и плановима рада тог министарства. Румунски министар је госте из Србије упознао са чињеницом да се у тој земљи не прави разлика измедју олимпијскихи и неолимпијских спортова и да је један од приоритетних задатака његовог министарства припрема спортиста за Олимпијске игре у Токиу.

Драган Марковић Палма је најпре министра Матеиа обавестио да су наше одбојкашице освојиле златну медаљу на Европском првенству у Турској, а онда рекао следеће:

"Када су у питању колективни спортови Србија је једна од најуспешнијих земаља у свету, подсетићу вас на успехе које имамо у ватерполу, кошарци, одбојци, рукомету, а и клубски фудбал нам је у успону. Садашњи и бивши спортисти су најбољи амбасадори, а спорт спаја људе. У спорт треба улагати и на тај начин скренути младе људе са лошег пута. Младима треба стварати услове да се баве спортом, свака школа мора да има спортски терен, а државе и градови из године у годину треба да повечавају буџет намењ спортистима. Србија на основу броја освојених медаља је медју најбољима у Европи, а тенисер Новак Дјоковић је најбољи на свету" рекао је Марковић.

СРБИЈА ЈЕ ОДЛИЧНО МЕСТО ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ

Чланови делегације Једнствене Србије која борави у Румунији посетили су и великог румунског бизнисмена, власника фабрике вагона и трамваја ''Астра Вагоане'' господина Валера Блидера где су се упознали са његовим прозводним капацитетима и могучностима. Том приликом председник Марковић је истакао да је Србија одлично место за инвестирање.

Другог дана посете Драгана Марковића Палму и делегацију примиће премијерка Румуније госпођа Виорика Данчила.

Делгацију Јединстве Србије поред Драгана Марковића Палме чине и потпредседници Јединствене Србије Ђорђе Косанић и Ненад Филиповић, портпарол Јединствене Србије Живота Старчевић као и начелник Поморавског округа Горан Милосављевић и Милорад Матић власник фабрике авиона Аеро Еаст из Јагодине као и амбасадор Србије у Румунији Бранко Бранковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације