Кад Драган Ђилас прича о слободи то значи да су државни органи почели да питају за 600 милиона евра, екао је данас министар одбране Александар Вулин.

Вулин је гостујући на Пинк тв рекао да Ђилас прети олујом, што је, како је рекао, ствар, ако ништа друго, доброг укуса да се тако нешто не каже.

"Да ли можете да замислите у Израелу опозиционог јеврејског политичара који каже Нетањахуу да "ако не слуша песму, доживеће Холокауст". Знате шта би се десило? Тај човек би, у политичком смислу, нестао са лица земље", рекао је Вулин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Vulin: Đilasa preziru i oni za čiju se podršku bori

Код нас је, приметио је, најнормалније, да Ђилас прети народу коме је 250 хиљада људи протерано у хрватској војно-полицијској акцији "Олуја", прети прети унутрасњом олујом.

Према његовим речима, кад год Драган Ђилас прича о слободи, то значи да су државни органи почели да питају за оних 600 милиона евра.

"И онда он, мислећи на своју слободу, гледа ко ће се за њега борити и ко ће бранити његов новац, ко ће бранити његових 600 милиона евра, који његов бивши или садашњи сарадник ће за њега поднети терет робијања", навео је Вулин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Vulin: Jeremića i Đilasa biraju stranci

Говорећи о резултатима јуче одржаних избора у Општини Медвећа, Вулин је рекао да је те изборе обележио највећи излазак грађана до сада - 67 одсто и то у, како је рекао, тренутку када није вођена кампања, када још увек трају годишњи одмори.

Подсетио је да су грађани Медвеђе апсолутну већину дали СНС Александра Вучића.

Оценујући то као велики успех за општину у којој живе Срби и Албанци, Вулин је рекао да грађанима те општине заиста треба честита, а не да опозиција која није учествовала на изборима прича да су они уцењени.

О евентуалном бојкоту опозиције предстојећих парламентарних избора у Србији, Вулин каже да на изборе излази онај ко мисли да може да оствари добар резултат.

"Ко не мисли, неће изаћи на изборе. Знам да неће бити лако изаћи на изборе ако Александар Вучић буде носио листу", казао је Вулин и додао да је отуда и захтев опозиције да Вучић не учествује у кампањи.