Хоџај: Још 10 земаља може да повуче признање независности

Танјуг

субота, 07. 09. 2019. у 09:45

Хоџај: Још 10 земаља може да повуче признање независности

Енвер Хоџај Фото ЕПА

Напоменувши да постоје информације да би још 10 земаља могло да повуче признање, он је нагласио да је реч о "озбиљним" и "поузданим" информацијама из дипломатских извора
Заменик премијера привремених приштинских институција и потпредседник Демократске партије Косова (ДПК) Енвер Хоџај изијавио је да има поуздане информације да би још 10 земаља могло да повуче признање косовске независности.


"Постоји 13 земаља које су повукле признање. Једном морамо схватити карактер нашег држављанства. Да смо чланица УН, признање би било универзално. У овој ситуацији, када земља призна Косово, морају се успоставити дипломатски односи. Постоје неке истине које су болне ", рекао је Хоџај синоћ за КТВ телевизију.


Напоменувши да постоје информације да би још 10 земаља могло да повуче признање, он је нагласио да је реч о "озбиљним" и "поузданим" информацијама из дипломатских извора.


Хоџај је рекао да је Приштини потребна спољна политика која има оперативни план и стратешко размишљање, како би успела да спречи кампању повлачења признања косовке независности, преноси портал Коха.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Харадинај: Косово треба да буде члан Интерпола


Он је додао да Приштина мора да координира са партнерима како би обновила признања независности и како би се утицало на Србију да заустави кампању повлачења признања независностти тзв. Косова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

srpski patriota

07.09.2019. 22:02

Nošta nije gotovo dok Srbija ne kaže da je gotovo.Nego vi lepo zamolite Srbiju da vam kaže šta da radite da bi bilo gotovo.

буки

08.09.2019. 10:03

Хоџај баш решио да разочара србомрсце и српску опозицију.