ПЉУШТЕ ОСТАВКЕ У ТАБОРУ ЗЗС? СНС прозива шабачког градоначелника Небојшу Зеленовића

А. Д.

06. 09. 2019. у 16:42

ПЉУШТЕ ОСТАВКЕ У ТАБОРУ ЗЗС? СНС прозива шабачког градоначелника Небојшу Зеленовића

Фото: А. Делић

Повереник СНС и народни пoсланик др Бобан Бирманчевић и додао да грађани на седницама локалне скупштине гледају само како се разилазе директори шабачких јавних предузећа

ШАБАЦ – Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић у Београду позива на бојкот избора, док се у свом граду видно припрема за кампању, што је најблаже речено лицемерно - рекао је на конференцији за медије повереник СНС и народни пoсланик др Бобан Бирманчевић и додао да грађани на седницама локалне скупштине гледају само како се разилазе директори шабачких јавних предузећа.

Прочитајте још: Зеленовић призива немире!

- На последњој седници локалног парламента оставку је поднео градски урбаниста и директор комуналног. У позоришту имамо директора из Београда, у музеју из Суботице, а најновије "појачање" је из Ниша - на кормилу ЈКП "Стари град". Није тајна да су начелници Градске управе Шапца одлазили редом са те фунције јер нису могли да испуњавају Зеленовићеве захтеве - рекао је Бирманчевић.


Прочитајте још: ИНЦИДЕНТ У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Представници СзС покушали физички да спрече промоцију "Врапца"


Повереник Савета за здравство др Бранко Вујковић новинарима је рекао да је низ здравствених амбуланти затворено по селима. У менаџменту Дома здравља су, каже, искључиво лекари који воде странке коалиционих партнера "Заједно за Србију", чијих имена не може ни да се сети. Истовремено, док ово стање траје, од Зеленовића стижу изјаве да је град задовољан примарном здравственом заштитом.

Одборник и директор шабачке болнице, угледни хирург др Слободан Поповић, каже да се локална управа није постарала за пројекат санације и реконструкције болнице. Идејно решење које је достављено Градској управи укључује нових 4.000 квадрата интернистичког блока и болницу под једним кровом, али нико не зна докле се стигло са пројектном документацијом, за коју је задужен Град Шабац.

- Био би урађен најмодернији ургентни центар, нове четири операционе сале, коронарна јединица, ново педијатријско одељење јер су старо уништили, а било је грађено по узору на Институт за мајку и дете. Такође, на 2.500 квадрата по моделу јавно-приватног партнерства могли би смо саградити геронтолошки центар највише класе - набраја Поповић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације