Председник Александар Вучић састао се данас са америчким сенаторима Роном Џонсоном и Крисом Марфијем, а главна тема њихових разговора биће процес преговора Београда и Приштине, одакле су амерички званичници и стигли у Београд.

Прочитајте још: Како је Дачић "украо шоу" Палмеру на Бледском форуму: У нашем региону се каже - одакле ти је жена, одатле си и ти (ВИДЕО)

Састанку у згради Председништва присуствују и министар спољних послова Србије Ивица Дачић и амбасадор САД у Србији Кајл Скот.

Уочи посете сенатора, демократе Криса Марфија и републиканца Рона Џонсона, председник Србије је рекао да не мисли да се много мења у америчком ставу када је Косово у питању, нити Србија може на то да утиче.

Прочитајте још: ИНТРИГА ОКО ФОРМУЛАЦИЈЕ О „УЗАЈАМНОМ ПРИЗНАВАЊУ“: Како је Палмер кориговао Помпеа


"Америка је велика сила, то су тактички односи да се говори да притисак мора да буде и на једној и на другој страни", додао је Вучић.

Он је подсетио да САД подржавају независност Косова и истакао да је не Србији да извуче највише што може, а изгуби најмање што мора.

"Наша позиција није лака и неће бити нимало лака", оценио је председник.

Пре доласка у Београд, Марфи и Џонсон посетили су Приштину, где су се, према писању тамошњих медија, заложили да се одблокира дијалог Београда и Приштине, и оценили да је дијалог кључан за будућност целог Западног Балкана.

Такође, из Приштине су поручили да договор с Београдом подразумева решавање "тешких питања", и да је за то потребно жртвовање и напоран рад.