НОВА ПРОВОКАЦИЈА ХАРАДИНАЈА: Ако Србија не пристаје на признање, зашто седети за столом

Танјуг

05. 09. 2019. у 14:51

Премијер у оставци такозваног Косова Рамуш Харадинај изјавио је данас да не види зашто би се наставио дијалог ако Београд не пристаје на признање

НОВА ПРОВОКАЦИЈА ХАРАДИНАЈА: Ако Србија не пристаје на признање, зашто седети за столом

Рамуш Харадинај - Фото: АП

Премијер у оставци такозваног Косова Рамуш Харадинај изјавио је данас да не види зашто би се наставио дијалог ако Београд не пристаје на признање.

"Ако то није признање, зашто седети с њима за столом", запитао је Харадинај, преноси Клан Косова.

Рекао је да сви знају да Србија поручила међународној заједници да има проблема са признавањем Косова и да нешто траже.

Прочитајте још: Харадинај се огласио поводом напада на српског дечака у Косовској Митровици


"То „нешто“ није дефинисано. Ово питање граница је прошло, они који су били његови спонзори нису успели. Боље се носити с њима и тржиштем него са тежим стварима", прецизирао је Харадинај.ж

Он је додао да на састанаку са америчким сенаторима Роном Џонсоном и Крисом Марфијем од Приштине није тражено да се пронађе "одређени компромис" у односима са Београдом.

"Није тражен одређен компромис са Србијом. Искористио сам ову прилику да потврдим да је Косово стопостотно суверена држава и да смо спремни да склопимо споразум са Србијом о међусобном признавању у постојећим границама, ако они буду спремни", казао је Харадинај, а преноси Косовапрес.

Харадинај је додао да је "разумљиво да ће у случају споразума,доћи до обнављања трговинских односа“ Београда и Приштине, преноси Косово.онлајн.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (15)

BRATEE

05.09.2019. 14:56

Jeli ovaj krvolok nije u Hagu...nemogu bratee vise tu zločinačku njusku da gledam po novostima !!!

Мр Радомир Шћепановић

05.09.2019. 16:23

@Lili - Србија! За повратак на српско Косово и Метохију!

Sitar

05.09.2019. 15:10

Pozicija srpskog naroda (većine) je jasna:i za nas ne postoji pitanje granica i razgraničenja. Kosovo i Metohija su deo Srbije.To je deo Srbije koji je okupiran(Nato) i uzurpiran (Albanci) Nijedna okupacija ne traje večito.

Mile

05.09.2019. 15:15

Zasto vi pregovarate sa nama ako je sve gotovo kako kazete? Da se ja pitam zastitio bih Srbe, resurse i svetinje a Kosovo proglasio okupiranom teritorijom.

Pogled Sa Vrha Avale

05.09.2019. 15:16

ma nećeš biti priznat pa taman ni mi nikad ne kročili na KiM, živi u lažnoj državi, mafijašu i krvniku.

Ptoleimon

05.09.2019. 15:33

Bravo Mile,uzeo si mi rec iz usta. Sada samo oruzije moze da prica. Kakav crni dijalog kada samo se oni pitaju, i naravno, ameri

Simonida

05.09.2019. 15:34

KOSMET JE SRBIJA BRE!!!! Idi, vrati se u školu i nauči istoriju!!!! Baškariš se na tuđoj zemlji!!!! Bolje se sakrij u mišju rupu i moli za oproštaj!

UNDO

05.09.2019. 15:35

zato sto smo u rovu sedeli pa nije vredelo zato sto su svi stolovi NAŠI i možemo pravno da sedimo gde hoćemo.Zato što je imovimnna svetinja sve dok ta tvrdnja nije šarena laža i da je zaista svetinja ne bi nikad niko nikog isterao iz kuće njegove jer bi morao sve da vrati kako je bilo UNDO

realist.

06.09.2019. 02:08

Sta ovaj I dalje petlja kad je dao otkaz, ili zna sta ga ceka kad izgubi imunitet.