МЕКАЛИСТЕР ПРЕНЕО СТАВ УНИЈЕ: Брисел против бојкота

Ј. М.

28. 08. 2019. у 13:01

МЕКАЛИСТЕР ПРЕНЕО СТАВ УНИЈЕ: Брисел против бојкота

Двери и Народна неће на изборе

Мекалистер указао опозицији на став Европске уније о изборима

ОЧИГЛЕДНО је да ЕУ не подржава идеју бојкота избора у Србији. То се јасно види из поруке коју је саопштио председавајући Одбора за спољне послове Европског парламента Дејвид Мекалистер, наглашавајући да се ставови оних који не учествују неће моћи чути у парламентарној дебати.

Овакав став открива жељу Брисела да и у српској опозицији има саговорника, али са одговарајућом подршком грађана, чији је легитимитет потврђен изборним резултатом.

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић за "Новости" каже да је Мекалистерова порука одмерена и разумна:

- У демократском поретку можете да се кандидујете и будете у институцијама система. Ако бојкотујете, питање је колико сте релевантни, а ЕУ релевантност оцењује на основу броја гласова на изборима.

Социолог Владимир Вулетић наводи да је Мекалистерова порука јасна - да се сви проблеми решавају у парламенту и да они који не изађу на изборе неће имати глас:

Прочитајте још - САСТАНАК ВУЧИЋА И МЕКАЛИСТЕРА: Приштина да укине таксе и да се успостави дијалог

- ЕУ пре свега интересује да има партнера за разговор и да тај партнер у Београду није под знаком питања. За њу бојкот избора није нешто што је добродошло.

Двери су, иначе, друга странка, после НС Вука Јеремића у Савезу за Србију, која се определила за бојкот.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Мр Радомир Шћепановић

28.08.2019. 23:02

Какав је став ЕУ за остварење радничких права у Србији? Или вас Србија само занима као јефтина радна снага и место за забаву и јефтин секс!